uszonyos

Kovács Zsófiát kaposvári versenyző elérte sportolói pályafutásának csúcsát: felnőtt világbajnoki címet szerzett Oroszországban, a 200 méteres uszonyos gyorsúszó számban. A 19 esztendős tehetség az idén újra szerencsét próbál, ezúttal az Európa-bajnokságon.

Zsófi egyetemre jár, így össze kellett hangolnia az órákat és az edzéseket, és volt, hogy kimaradt edzés, mert órái voltak. Kaposvár első felnőtt egyéni női világbajnoka ettől függetlenül megúszta azt az időt, amit tavaly. Azt viszont még nem lehet tudni, mennyit erősödtek a riválisok. A vb-arany mindenesetre kötelez.

Kovács Zsófi elmondta: idei szereplése attól függ, hogy sikerül a mostani felkészülés. Még nagyon nem érzem, jó-e, rossz-e, majd ott eldől - tette hozzá. A mesteredző-édesapa bízik abban, hogy lánya az elmúlt évekhez hasonlóan nem marad érem nélkül. Kovács László hozzátette: bízik benne, hogy Zsófi élete legjobbját ússza, és hogy a sűrű mezőnyben dobogóra elég lesz az eredmény.

A Középület-kivitelező Adorján SE négy fiatallal vett részt a junior világbajnokságon, és egy érmet sikerült szerezni. A felnőtt mezőnyben most Kovács Zsófiára figyel mindenki. ő lesz az egyedüli somogyi induló az év fő uszonyosúszó eseményén.

Címkék: Adorján SE, Kovács Zsófi, Oroszország, uszonyosúszó, sport