Pénteken és szombaton már a döntőket rendezték a 6. Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon. A Kaposváron és környékén megrendezett nagyszabású utánpótlás tornán 11 korcsoportban hirdettek győztest. A somogyi fiatalok ezúttal is kitettek magukért: négy kategóriában is elverekedték magukat a fináléba. Az első döntőben, a legkisebbek között a Konrád Focisuli egy szépen csillogó ezüstérmet szerzet, a Kaposvári Rákóczi tizenévesei viszont szombaton még ezen is túltettek.

A 17 esztendős korosztály - Miovecz Zoltán együttese - a fináléban 2-0-ra megverte német ellenfelét, így elhódította a győztesnek járó trófeát. A 16 évesek - a torna hétfői nyitó mérkőzéséhez hasonlóan - az olasz Brescia ellen léptek pályára, és ezúttal egy góllal alulmaradtak. A 18 évesek között somogyi döntőt rendeztek, és a Rákóczi végül 4-0-ra nyert a Mezőcsokonya ellen. Richter Sándor legénysége ezzel a második somogyi aranyérmet ünnepelhette.

A hatnapos viadalon 25 ország 170 csapata vett részt, és a színes programban 18 pályán mintegy 600 mérkőzés szerepelt. Két első helyet szereztek a bosnyákok, a szlovákok és magyarok, és egy-egy aranyérem került Ciprusra, Horvátországba, Romániába, Olaszországba és Németországba. A somogyiak végül két első és három második helyezéssel zárták a döntőket.

6. Intersport Ifjúsági Futballfesztivál, a döntők eredményei

U9 Konrád Focisuli Kaposvár B - Miniliga Talentova (szlovák) 0-3

U10 Efthymiades (ciprusi) - Novi Grad Sarajevo (bosnyák) 8-0

U11 FK Novi Grad Sarajevo (bosnyák) - Atletoco Rosiori (román) 3-1

U12 FK 7 Tuzla (bosnyák) - FK Novi Grad Sarajevo (bosnyák) 0-4

U13 NK Bakovo (horvát) - FK 7 Tuzla (bosnyák) 3-1

U14 LPS Banatul Timisoara (román) - NK Granicar (horvát) 3-0

U15 Lokomotiva Trnava (szlovák) - FC Djursholm A (svéd) 2-2, büntetőkkel 7-6

U16 Kaposvári Rákóczi - STB Brescia Academy (olasz) 0-1

U17 Kaposvári Rákóczi - Nordost Berlin (német) 2-0

U18 Kaposvári Rákóczi - Mezőcsokonya 4-0

U19 Olympia Bruntál (cseh) - Kreisauswahl Oberlausitz (német) 1-2

Címkék: Atletoco Rosiori, NK Bakovo, Konrád Focisuli, FK Novi Grad Sarajevo, FK 7 Tuzla, Novi Grad Sarajevo, Ciprus, LPS Banatul Timisoara, Olympia Bruntál, Kreisauswahl Oberlausitz, FC Djursholm, Nordost Berlin, Olaszoszág, Lokomotiva Trnava, Miniliga Talentova, STB Brescia Academy, Efthymiades, NK Granicar, Miovecz Zoltán, Németország, Románia, Mezőcsokonya, Horvátország, Rákóczi FC, labdarúgás, sport