A sportbarátok már jól tudják: ha Ironman, akkor Nagyatád. A hosszú távú triatlon magyar bajnokságot augusztus 14-én immár huszadik alkalommal rendezik meg Somogyban, ami önmagáért beszél. Nagyatád és környéke ismét egy nagy dobásra készül.

Ifj. dr. Herr Gyula főrendező elmondta: 411 jelentkező van jelenleg erre a versenyre. Közel egyharmaduk első Ironman-es, úgyhogy egészen biztosan vannak új indulók, sokakat érdekel, hogy hol van az emberi teljesítő-képesség határa - tette hozzá. A távok már első hallásra is soknak tűnnek, pedig ezek a sportemberek még végig is mennek a pályán. Az indulókra 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42 km futás vár.

ntadi triatlon

A célba érkezés öröme viszont minden szenvedésért kárpótol. A főrendező azt mondja: ez alapvetően nem a fiatalok sportja, de szinte minden korosztály képviselteti magát az erőpróbán. A nagyatádi színek képviseletében például egy fiatal sportolónő is szerencsét próbál.

Gáspár Réka  15 évesen kezdte a triatlont. 7-8 évet dolgoztam azért, hogy a gondolat megszülethessen benne, hogy szeretne egyszer Ironman lenni. Ezt egy hároméves munka követte, aminek a vége volt az Ironman. A somogyi sportolónő a második nagyatádi versenyére készül. A 2008-ban 12 óra 8 perc alatt sikerült teljesítenie a versenyt, most ennél jobbat szeretne nyújtani. A menetrend a szokásos lesz: a mezőny Gyékényesen úszik, majd a kerékpározás következik Somogy dimbes-dombos útjain, végül pedig 12 kör futás Nagyatád belvárosában. A szervezők még külön meglepetéseket is ígérnek a jubileumi versenyre.

Címkék: Gáspár Réka, Herr Gyula, Ironman, vasember, Nagyatád, úszás, sport