„Korábban többször is elmondtam, hogy az európai futballistákat alaposan kizsigerelik a hazai és a nemzetközi küzdelmek, most mégis azt kell mondanom, tulajdonképpen nem ért váratlanul, hogy Spanyolország és Hollandia játssza a döntőt – mondta a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője, Sisa Tibor. - A látottak alapján ez a két csapat megérdemelten jutott el a fináléba, és az is kiderült, hogy bárki bármit mond, Európában végzik a legnagyobb munkát a labdarúgó szakemberek. A hollandok menetelésének nagyon örülök, mert ők évtizedek óta nagyon szép futballt játszanak. Igazi labdarúgó nagyhatalom ez a kis ország, én pedig elmondhatom, hogy koromnál fogva már láttam a korábbi nagy válogatottjaikat is. Más kérdés, hogy ők nem értek fel a csúcsra, a mostaniak viszont reális eséllyel pályáznak erre. A spanyolok is bizonyítottak az elmúlt években, és nagy dolognak tartom, hogy az Európa-bajnoki aranyérem után a világbajnokságon is elverekedték magukat a döntőig. Ők is szép focit játszanak, így joggal várhatunk egy jó kis meccset vasárnap este… Én nem szoktam tippelni soha, így csak annyit mondok, hogy Hollandia megérdemelné a világbajnoki címet…”

„Nem sok mérkőzést láttam eddig a vb-ből, mert minden időmet és energiámat leköti a Fradi, ahol szakmailag egy teljesen új koncepció mentén dolgozunk. Én még a 70-es évek holland válogatottján nőttem fel, nagy kedvenceim voltak a németalföldiek, s ez a vonzalom még most is tart. Most nincsenek olyan kiemelkedő képességű játékosaik, mint Cruyff volt, de csapatjátékban sokkal szervezettebb, masszívabb, hatékonyabb a mai válogatottjuk. Az uruguayiak is jó benyomást tettek rám az eddigi szereplésükkel, emelt fővel térhetnek haza Dél-Afrikából. A döntőben 50-50 % esélyt adok a két csapatnak a győzelemre” – mondta a Ferencváros kaposvári szakmai igazgatója, Prukner László.

A Rákóczi kapusa, Milinte Árpád és a BITT Kaposvár női röplabdacsapatának egyik kulcsjátékosa, Czmerk Zsuzsanna egyaránt spanyol győzelmet vár; csakúgy, mint a magyar labdarúgó élvonal gólkirálya, a korábbi kaposvári támadó, Nemanja Nikolics.

„A világbajnokság előtt azt mondtam, hogy Szerbia lesz a meglepetéscsapat – emlékezett vissza a Videoton csatára. – Később nem csak az ért váratlanul, hogy a szerbek nem jutottak tovább még a csoportból sem… A franciák és az olaszok kiesése meglepett, de a játékuk alapján nem is érdemelték volna meg, hogy eljussanak a kieséses szakaszig. Uruguay továbbjutása nekem kellemes meglepetés volt, és a továbbiakban is nagy érdeklődéssel figyeltem a játékukat. Nagyon szervezetten futballoztak minden mérkőzésen, és több olyan játékosuk is van, akik meccseket dönthetnek el. Ezek után már számítottam rá, hogy a dél-amerikaiak eljuthatnak akár az elődöntőig is. A világbajnokság előtt megkérdezték, melyik válogatott lesz az aranyérmes. Én azt mondtam: Spanyolország. Kíváncsian várom, bejön-e a tippem…”

Címkék: tippek, spanyol, nyertes, holland, győztes, sport