Horgászmaraton
Kilenc csapat 36 versenyzőjének részvételével rendezték meg a töröcskei tavon a hagyományos Horgászmaratont. Összesen 6 mázsa és 6 kilónyi halat fogtak ki.
A Kaposvári Sporthorgász Egyesület népszerű versenyén ezúttal nem volt könnyű a résztvevők dolga: a magas vízállás miatt sokkal nehezebb volt kifogni a halakat, mint korábban.

A Horgászmaraton résztvevői felkészültek minden eshetőségre. 25 óra alatt sok minden megtörténhet, még az is, hogy ideig-óráig nem akad a horogra hal. A szervezők azt is elképzelhetőnek tartották, hogy nem sikerül túlszárnyalni a tavalyi tíz mázsa és hetven kilónyi fogást.

- Sajnos befolyásolt a víz mindent. Örültünk, hogy nem vitte el a gátat a víz. Nehéz halat fogni, mert a megnövekedett vízállás azt jelenti, hogy sokkal nagyobb víztömegben van ugyanaz a halmennyiség. De ez nem azt jelenti, hogy nem fognak – mondta Kozári Miklós, a Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke.

A rutinos horgászok azt mondják: egy ilyen maratoni viadalon éjfél környékén van egy holtpont, de ha van kapás, az természetesen feldobja az embert.
- Az éjszaka nagyon gyenge volt, a szél leviszi az összes halat a másik oldalra, de küzdünk – mondta Simon Péter.

A kaposvári versenynek komoly múltja van, így sok a visszajáró vendég is.
- 1991-ben kezdtük el, tehát történelem, egy horgászgeneráció már felnőtt. Megfordultak nálunk világ- és Európa-bajnokunk, nagy múltunk van. Talán éppen ezért úgy döntöttünk, hogy jövőre kicsit átalakítjuk, leporoljuk – mondta Kozári.
A szervezők négy-hat óránként mérlegeltek, majd a kifogott halakat visszadobták a tóba. A végén aztán összesítették az eredményeket, és kiderült, 2010-ben melyik meghívott csapat volt a legügyesebb.

Címkék: Simon Péter, Kozári Miklós, Kaposvári Sporthorgász Egyesület, Kaposvár