birkózás

Három arany- és két bronzérmet szereztek a Kaposvári Sportiskola fiatal birkózói a városi sportcsarnokban megrendezett diák szabadfogású magyar bajnokságon. A somogyiak ezzel történelmet írtak: ez volt a szakosztály fennállásának legsikeresebb bajnoksága. Kovács Márk, Bódis Milán és Horváth Barnabás egyaránt a dobogó tetejére állhatott, és a nem hivatalos csapatversenyt is a kaposváriak nyerték.

A Kaposvári Városi Sportcsarnok adott otthont az idei diák szabadfogású országos bajnokságnak. A viadalon csak a kvalifikációs versenyek legjobbjai léphettek szőnyegre.

A Kasi hat súlycsoportban, nyolc versenyzővel szerzett indulási jogot, és a tavalyi diák szabadfogású bajnokcsapat tagjai itthon is kitettek magukért. A 35 kg-os súlycsoportban Kovács Márk ott folytatta, ahol május közepén abbahagyta. Simán bekerült a döntőbe, ahol újra Árvai Márk várt rá, és akit ismét legyőzött. Kovács Márk azt mondja, nehéz feladat volt, mert hosszú lábú, hosszú kezű, erős gyerek az ellenfele, de elméletben ő volt az erősebb.

A 13 éves Bódis Milán első magyar bajnoki címét ünnepelhette. A 42 kg-os súlycsoportban magabiztos birkózással került a döntőbe, ahol két menetben gyűjtötte be a győzelmet.

- Reggel már számítottam rá, sokat edzettünk, készültünk, és ez meghozta a gyümölcsét. Megnyertem az összes meccsemet. A harmadik meccsemet három menetben birkóztam, a döntőben pedig két menetben, egy-egy ponttal elmentem a hatalmas ellenfelem mellett - fogalmazott Bódis Milán.

Horváth Barnabás a 61 kg kimagasló esélyesének számított, és ennek megfelelően  teljesített. Küzdelmes, de egyértelmű mérkőzések után szerezte meg csapata harmadik, saját maga első magyar bajnoki címét.

- Ez volt a legfontosabb ebben a félévben, nagyon vártam már, hogy a döntőben nyerhessek - mondta Horváth Barnabás.

A Kasi még két érmet szerzett: Kajtán Olivér és Rácz Márkó a harmadik helyen végzett.

- Nem kis súly van a versenyzőkön, hogy kijönnek a családtagok, ismerősök, de ezt bevállaltuk, és úgy néz ki, hogy jól teljesítettünk, megfeleltünk az elvárásoknak. Meg kell mutatni a gyerekeket itthon is, a gyerekek pedig fel tudtak nőni a feladathoz, és nagyon jó versenyt tudhatunk magunk mögött - összegzett Takács László a KASI vezetőedzője.

A rangos viadalon az ország legjobbjai szerepeltek, és sok tehetséget láthattak az edzők.

- A magyar utánpótlás birkózás nagyon jó, sok a jó edző és gyerek. A világversenyek is mutatják ezt. Ebben a korban még az akarat a fontos, és kell a sikerélmény is - érvelt Széles József a Ferencvárosi TC edzője.

A kaposváriak közül Wertenbach Ádám és Németh Gergő a hetedik, Járfás Luca pedig a kilencedik helyen zárt.

Címkék: birkózás, sport