Sportbizottság

A Kaposvári Kosárlabda Klub továbbra is csaknem 130 millió forintos tartozást görget maga előtt, a Rákóczi viszont már csak a városnak tartozik 15 millióval. Mindez a kaposvári sportbizottság keddi ülésén derült ki, ahol a három kiemelt egyesület helyzete került terítékre. Az elmúlt évadban nem minden csapat felelt meg az elvárásoknak, de a jelenlegi helyzetben összességében elégedettek lehetünk a Diamant, a Rákóczi és a KKK szereplésével. A város továbbra is a klubok mellett marad, nem csökkentik a támogatásukat.

Véget ért a bajnoki évad, így a sportbizottsági ülésen ezúttal is terítékre került a három kiemelt egyesület és a női röplabdaklub helyzete és jövője. A beszámolókból kiderült: a Diamant idén is bajnokságot és kupát nyert, a BITT pedig a 10. helyen zárt. A Rákóczi a 12., a Kaposvári KK a 9. helyen fejezte be a szezont. A városi közgyűlés a következő évadban is a csapatok mellett marad.

- Bízom benne, hogy egy kis odafigyeléssel, szponzori támogatással még jobb eredményeket tudunk elérni a jövőben - fogalmazott Csutor Ferenc tanácsnok, a kaposvári sportbizottság elnöke. - A város ehhez továbbra is minden támogatást megad. Az előterjesztésben is az szerepel, hogy a tavalyi pénzt megadjuk az idén is. Ha az eredményességi támogatáshoz is hozzájutnak, akkor még több pénzt kap a három egyesület.

A sportbizottsági ülésen elhangzott: a Diamant röplabdázói a következő évi nemzetközi nevezésüket már leadták, a nyugodt anyagi háttérhez azonban még 25 millió forint hiányzik. Júniusban a remények szerint mindez realizálódik.

- Jelen pillanatban még tárgyalások folynak arról, hogy a névadó szponzorral sikerül-e megállapodnunk. Még nem tudjuk, rendelkezésünkre áll-e az az összeg, amiből vállaljuk a nemzetközi szereplést - mondta Gelencsér László, a Diamant Kaposvár SE szakmai igazgatója.

A Kaposvári KK még nagyobb problémákkal küzd. A klub közgyűlési beszámolójából kiderül, hogy az adósság-állomány jelenleg 128 millió forint.

- Mi olyan problémákkal küzdünk, hogy a játékosokat ki kell fizetni, hogy itt tudjuk őket tartani, vagy másokat tudjunk igazolni. Jelen pillanatban öt játékos hagyta el a klubot anyagi és egyéb okok miatt - közölte Monok Tibor, a Kaposvári KK ügyvezetője.

A Rákóczinak 15 millió forint kölcsönt kell majd visszafizetnie a városnak. Más adóssága, a játékos-eladásoknak köszönhetően nincs a futballklubnak.

Az előterjesztés szerint egyébként a Rákóczit 75, a KKK-t mintegy 30, a Diamantot pedig 27 és fél millió forinttal támogatja majd a közgyűlés a 2010/2011-es évadban. A BITT csaknem 3 millió forintot kap majd. Ehhez jön még az eredményességi támogatás is. A kiemelt egyesületek jövő évi támogatásáról a jövő csütörtöki közgyűlés dönt.

Címkék: Sportbizottság, Rákóczi FC, Bitt, Kaposvári KK, Diamant, labdarúgás, kosárlabda, röplabda