Öt magyar kulcsjátékosa is távozott a kilencedik helyezett együttesnek. A klub honlapján Monok Tibor ügyvezető beszélt a jövőről.

- Orosznak a klub nem kínált szerződést, Hendlein és Vojvoda távozására pedig már számítottunk. Ők már a bajnokság közben jelezték, hogy szakmailag előbbre akarnak lépni, és nem kívánnak Kaposváron kosárlabdázni. Dávidot és Kisst marasztaltuk, valamilyen szinten az ő döntésük  váratlanul ért bennünket. Dávidnak a Körmend azt ajánlotta, hogy akár az Európa Kupában is szerepelhet és stabilabb anyagi helyzettel rendelkező klubban játszhat, ezzel mi nem tudunk versenyezni. Tudomásul kellett vennünk, hogy ez számára egy óriási lehetőség.

Kiss közel nyolc évet becsületesen végigküzdött Kaposváron, most azonban új impulzusokra volt szüksége. Ezt is meg kellett, hogy értsük. Tehát nem pénzkérdés, hiszen még alkupozícióba sem kerültünk, hanem szakmai okok miatt távoztak a játékosaink. Ennek ellenére sem kell azonban temetni a kaposvári kosárlabdát, mert folyamatosan tárgyalunk, vannak kiszemeltjeink a távozók pótlására. A napokban  tesztelünk egy nagyon tehetséges fiatal játékost, akivel maradéktalanul meg vagyunk elégedve. Akiket ide szeretnénk hozni, szerencsére még játszottak a bronzmérkőzésen, és a bajnoki döntő résztvevői között is van kiszemeltünk. Tehát most ezért is van egy kis csend a klub háza táján. Szerencsére még vannak olyan játékosok, akik a kaposvári játéklehetőséget szeretnék kihasználni, hogy értékesebb játékosokká váljanak – mondta a klubvezető.

Címkék: Hendlein Roland, Orosz László, Kaposvári Kosárlabda Klub, Kiss Kornél, Vojvoda Dávid, Monok Tibor, Körmend, kosárlabda, KKK, Kaposvár, sport