boksz


A régi meccsek hangulatát idézte a szabadtéren felállított ökölvívó ring Kercseligeten. A remek idő színvonalas körülményekkel párosult, így szép számmal látogattak ki a jubileumi, ötödik Liget Kupára az érdeklődők. A helyenként roppant harcos mérkőzéseket hozó torna már a rangos Bornemissza-kupa előversenye volt.
- Jó, szerintem sokan kijöttek, élvezetesek a mérkőzések, most jönnek az éles találkozók, remélem, ha a hazaiak lépnek a kötelek közé, akkor tombolni fog a publikum – mondta Mecseki János, Kercseliget polgármestere.

A mezőnyben a kaposváriak mellett a Ring SC Juta, a Pécs, a Vasas, a Balatonlelle is képviseltette magát, az összesen kilenc egyesület 75 versenyzője igazán remek csatákat vívott. A csapatverseny favoritja természetesen a Ring SC Kaposvár volt, de a több korosztályos magyar bajnokot adó klubban sohasem elégedettek.
- Hát az ütőerőmet kell még növelni, és összességében a kondimat fejlesztenem – mondta Tóth Richárd, a kaposvári Ring SC sportolója.

A pécsi ökölvívás az elmúlt években nem tudott túl sok eredményt felmutatni, ám most történt előrelépés.
- Most szerencsére kaptunk egy 250 nm-es sportcsarnokot, most így tudunk toborozni, hirtelen 25 fővel megnövekedett a taglétszám, és méltó körülmények közé került a pécsi ökölvívás szerencsére – mondta a PVSK vezetőedzője.

Vajmi Csaba tanítványai közül végül mindenki győzött, így ők nyerték a csapatversenyt, sőt, hazavihették Németh Zsolt és Bakonyi Dávid révén a legharcosabb és a legtechnikásabb utánpótláskorú bokszoló címet is. Jól helytállt a többi somogyi csapat is, a jutai Tóth Károly a legharcosabb felnőtt versenyző lett.

Címkék: Ring SC Juta, Liget Kupa, Tóth Károly, Bornemissza Kupa, Mecseki János, Tóth Richárd, Bakonyi Dávid, Németh Csaba, Kercseliget, Vajmi Csaba, Ring SC Kaposvár, PVSK, Balatonlelle, boksz, sport, Juta, Vasas, Pécs, Kaposvár