Vasárnap kora délután rendkívüli egyeztető megbeszélést tartott az MLSZ versenybizottsága a szombaton Kecskeméten elmaradt bajnoki találkozó miatt kialakult helyzetről. A bizottság ekkor arról határozott, hogy a mérkőzést hétfőn 16:30-kor újra kell játszani a a bajnokság sportszerű és biztonságos befejezése érdekében.

A találkozót hétfőn mindenképpen lejátsszák, az MLSZ kirendelt szakértője délben megvizsgálja a pályát, hogy alkalmas-e a találkozó lebonyolítására. Ha nem akkor gondoskodik egy tartalék műfüves pálya előkészítéséről.

Az újrajátszott mérkőzés miatt a május 19-ére kisorsolt Kaposvári Rákóczi - Diósgyőri FC találkozó kezdési időpontját május 20-ára tette át., a május 19-ére kisorsolt MTK Budapest - Kecskeméti TE-Ereco meccset pedig május 20-ára helyezték át.

A versenybizottság a határozat ellenére az eredeti terveknek megfelelően hétfőn 9 órakor is összeül, ezen a tanácskozáson a testület megvizsgálja, van-e további teendő annak érdekében, hogy a bajnokság biztonságosan, a sportszerűség szellemében fejeződjön be.

Címkék: Diósgyőr, MTK, MLSZ, Kecskemét, labdarúgás, Rákóczi, sport