Hendlein Roland külföldre, Vojvoda Dávid pedig egy magyar élcsapathoz készül. A Kaposvári KK két saját nevelésű, felnőtt válogatott játékosa a csapat utolsó bajnoki mérkőzésén búcsúzott el a közönségtől. Egyelőre még csak annyi biztos, hogy a fiúk távoznak, de még nem tudni, pontosan hol folytatják.

- Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzetem, itt a váltás ideje – mondta Vojvoda Dávid. Hozzátette: szép öt évet töltöttem el itt, itt lettem felnőtt, NB I-es játékos. Szép éveket töltöttem el itt, és remélem, fogok játszani ebben a csapatban.
A 19 esztendős Vojvodához hasonlóan a 24 éves Hendlein is kellemes élményekkel távozik Somogyból.

- Jól éreztem magam az elmúlt hat évben, és köszönöm a bíztatást a szurkolóknak. Nagyon szívesen fogok ide visszatérni bármikor, ha úgy alakul – mondta Hendlein.
A két tehetséges, saját nevelésű kosárlabdázó szeretne még tovább fejlődni, és nagy sikereket elérni, ezért igazolnak el.

- Mindenképpen feljebb szeretnék lépni – mondta Hendlein, aki szerint a sérülése hátráltatta a dologban és nem tudja, hol folytat, de nem Kaposváron.
Vojvoda válogathat az ajánlatok között: több helyről is megkeresték.

- Inkább csak annyit mondanék, hogy élcsapatoktól van ajánlat. Jó ajánlatokat kaptam tőlük, de még tényleg nem tudom, mi lesz – mondta a sportoló.

A kaposvári klubvezetést nem érte váratlanul a két játékos távozása. Nyílt titok volt, hogy a szezon végén eligazolnak. A kérdés egyelőre az, sikerül-e minőségi kosárlabdázókkal pótolni őket. A hírek szerint az új szezonban három idegenlégiós kap majd helyet a KKK keretében. A csapat magyar játékosokat is szeretne majd igazolni.

Címkék: Vojvoda Dávid, Kaposvári Kosárlabda Klub, Hendlein Roland, NB I, KKK, kosárlabda, sport