Részletes közvetítésünket itt olvashatja!

Zahoreczék a remek formában lévő Újpest otthonában kaptak ki 2-1-re. A fővárosiak mindkét gólját a kaposvári nevelésű Rajczi Péter szerezte.

A találkozó elején ráijesztett a jó formában lévő házigazdára a Rákóczi. Előbb a leshatáron kiugró Oláh elől mentett Balajcza kapus lábbal, majd az 5. percben Gujics tekerte jobbról kapura a labdát., de végül bedobás lett a dologból.

A 8. percben lőhette első szögleteit a házigazda. A kaposvári védők felszabadítottak, majd Kabát lőtt jobbról, éles szögből, 17 méterről fölé. A 10. percben a kaposváriak elvesztették a labdát, Kabát hozta játékba Simeket, de - szerencsére - lesállás miatt megakadt az akció.

A 11. percben megszerezte a vezetést az Újpest. A somogyi nevelésű Rajczi Péter kapott pontos labdát középen, majd Zahorecz szorításában két lépés után 7 méterről a jobb sarokba lőtt. 1-0.

 

 

A kaposvári védők bizonytalankodtak a 14. percben is, így Barczi lőhetett 16 méterről kapura - Milinte magabiztosan védett. Egy percre rá Oláh vette be szép mozdulattal a hazai kaput, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A 21. percben Balázs 20 méterről, bátran lőtt, a kapu jobb oldalába tartó labdát Balajcza ütötte szögletre. Két perccel később a kaposvári védők díszkíséretében Kabát lőtt fordulásból, 11 méterről fölé.  A 27. percben Stanic ívelt előre szabadrúgást 25 méterről, majd Balajcza zsákmánya lett a labda.

Közben megeredt, pár perccel később pedig ömleni kezdett az eső. Az irreális körülmények között magára talált a kaposvári csapat, és kis szerencsével akár meg is fordíthatta volna az eredményt.  A 38. percben Stanic jobb oldali beadása után Oláh egyedül találta magát az ötösön, de kihagyta a kihagyhatatlant - mellé lőtt. A 39. percben Stanic próbálkozott 20 méterről, Balajcza védett. A 41. percben Gujics egy szép csel után középre passzolt, Stanic lövés helyett tovább engedte a labdát, így oda lett a lehetőség.

A 44. percben Kabát szabadrúgása után Rajcziról pattant tovább a labda, de szerencsére nem jutott el a kapuig - megállt egy tócsában...

A szünet tíz perccel tovább tartott a megszokottnál, aztán Bognár játékvezető engedélyt adott a folytatásra. Időközben az eső is elállt, de a csúszós, tócsákkal teli pálya többször is megtréfálta a játékosokat.

Az 54. percben Kabát jobb oldali szöglete után Vaskó fejelt 6 méterről a jobb kapufa mellé. Egy perc múlva Rajczi gurította vissza a labdát az alapvonal mellől középre, az érkező Kabát pedig futtából, 14 méterről csúnyán fölé lőtt. Az 59. percben előbb Simek 15 méteres lövését védte Milinte, majd Barczi lőtt 5 méterről mellé.

A 61. percben növelte előnyét az Újpest: Pollák bal oldali beadása után Rajczi mellre vette a labdát, és 9 méterről a kaposvári kapuba lőtt. 2-0.

A folytatásban zömmel a két tizenhatos között pattogott a labda. Ha a kaposváriak labdát szereztek, sajnos hamar elhibázták a lehetőséget, az újpestiek pedig már nem törték magukat annyira, mint az első félidőben.

A 79. percben a csereként beállt Kovács D. lőtt 15 méterről mellé Rajczi passza után. Egy perc múlva Kovács D. balról, 8 méterről lőtt, Milinte szögletre ütötte a labdát.

A 83. percben Grúz kezezett, és mivel már volt egy sárga lapja, a kiállítás sorsára jutott.

A 87. percben, kapu előtti kavarodás után Kabát lőtt 10 méterről, fordulásból mellé.

A 90. percben Takács buktatta a tizenhatoson belül a kitörő Godslove-ot. A védőt kiállították, a Rákóczi pedig tizenegyest lőhetett. Zahorecz magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába. 2-1.

A Rákóczi újabb papírforma-vereséget szenvedett, a látottak alapján a hazaiak akár több góllal is nyerhettek volna. Szombaton, a Győr ellen ránk férne már legalább a pontszerzés…

Újpest - Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)

Budapest, 2000 néző. V.. Bognár T.

Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó (Tóth N., 82.), Takács, Pollák - Simek (Varga R.), Korcsmár, Vasiljevic, Barczi (Kovács D., 78.) - Kabát, Rajczi. Vezetőedző: Mészöly Géza.

Kaposvár: Milinte - Grúz, Petrók, Zahorecz - Gujic, Maróti (Bőle, 64.), Pest K. (Antanasievic, 85.), Balázs, Junior (Godslove, 84.) - Oláh, Stanic.. Vezetőedző: Prukner László.

Gólszerző: Rajczi (12., 61), illetve Zahorecz (91., 11-esből).

Sárga lap: Grúz (31., 83.), Zahorecz (49.)

Piros lap: Takács (90.), illetve Grúz (83.)

Címkék: sport