A lányok hétvégén megkezdik diákolimpiai szereplésüket, gőzerővel készülnek a kaposvári Dózsa edzőcsarnokban, nemsokára pedig már az IFBB hivatalos versenyein is színpadra lépnek.

Fitnesz

Lendületes gyakorlatokkal készülnek az idei versenyszezonra a kaposvári fitneszesek. Bakó-Sas Médea tanítványai hétvégén már a budaörsi területi diákolimpián bizonyíthatnak, majd több fontos megmérettetés is vár rájuk.

- A legfontosabb versenyek nekünk az IFBB által rendezett megmérettetések - mondta Bakó-Sas Médea edző. - Május 8-án lesz Budapesten egy válogató, utána június 5-én Kaposváron lesz szintén egy válogató verseny, ami egyben Magyar Kupa is, és ha minden igaz, július 2-5. között megyünk világbajnokságra Pozsonyba.

Layton Szandra és Viktória mellett Szrnka Vanesszának és Wolf Lucának van jó esélye a gyerek VB-re kijutni. Ehhez májusban egy budapesti, június elején pedig egy kaposvári versenyen kell jól szerepelniük.

Minden lány kitűzte a saját kis céljait erre az évadra. Az edzőnő szerint is keményen dolgoztak a lányok, így méltán várhatnak jó eredményeket maguktól.

- Szerintem jól sikerült, sokat dolgoztunk, nehéz, hosszú időszak volt, januárban kezdtük az alapozást, már a felkészülés végén vagyunk, mindenki a teljes gyakorlatát csinálja, sok új elemet kellett beletenni a gyakorlatba, hogy tarthassuk a dobogós helyezéseinket - fogalmazott az edzőnő.

Közben már a legkisebbek, az ovisok és a kisiskolások is bontogatják szárnyaikat. A fitnesz alapjait sem lehet elég korán elkezdeni.

Címkék: Rendőr SE, fitnesz, sport