Munkácsy újra bajnok


Az iskolában tudatosan építkeznek:  a remények szerint a jövőben is eredményes lesz majd ez a sportág, és ezután is nevelik majd a tehetségeket a KKK-nak.
Fekete Ádám testnevelő-edző ismét az aranyéremig menetelt tanítványaival. A kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium VI. korcsoportos fiú kosárlabdacsapatának tagjai az álmos kezdés ellenére is szívesen gondolnak vissza a tiszaújvárosi döntőre.

A Munkácsy egy évvel ezelőtt Hódmezővásárhelyen szerezte meg a diákolimpiai bajnoki címet, és sokan azt mondták, hogy ez a tehetséges társaság egy évvel később is eljuthat a csúcsra. A csapat az idén is menetelt a diákolimpián. Vojvodáék a hazai rendezésű országos elődöntőben székesfehérvári ellenfelüket több mint negyven, zalaegerszegi riválisukat pedig csaknem húsz ponttal verték meg. Az együttes a nyolcas döntőben mind az öt meccsét megnyerte, így megérdemelten hódította el az első helyet. A fináléban a debreceni Irinyi várt a mieinkre, és a Fekete-sereg igen magabiztos, 76-50-es győzelmet aratott.

- Mindenképpen mi voltunk az esélyesek, bár négy kulcsjátékos már nem szerepelt az idén, a mezőny pedig erősebb volt, mint tavaly – mondta el Fekete Ádám a Munkácsy gimnázium testnevelő-edzője. Sokkal nehezebb volt, de esélyeshez méltóan minden meccset megnyerve sikerrel vettük az akadályt – tette hozzá a tanár.

A kaposváriak közül Vojvoda Dávid kapta meg a legjobb hárompontos dobó játékosnak járó különdíjat. A felnőtt válogatott kosárlabdázó összesen 21 triplát szórt a meccseken. A torna „All Star” csapatába két kaposvári fiatal, Fonai Richárd és Simon Attila is bekerült.

A legteheteségesebb fiatalok nem csak az iskolai csapatban, hanem a KKK felnőtt és junior együttesében is bizonyíthatnak hétről hétre. Fekete Ádám pedig elmondhatja magáról, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan ismét az országos elsőségig vezetett egy kaposvári együttest.

Címkék: Vojvoda Dávid, Munkácsy, kosárlabda, sport