Laklia Ákos atléta

A serdülő korú (13-15 év) atléták is Budapesten randevúztak fedett pályás országos bajnokságukon. A versenyen részt vett a Kaposvári Sportiskola hét fős csapata is. Ők harcolták ki az indulási jogot az elő-versenyeken, hogy megküzdhessenek a bajnoki címért és a helyezésekért. A bajnokság a várakozásnak megfelelően sikerült a kaposváriaknak, hiszen két érmet is nyertek és még öt értékes döntős helyet is szereztek.

A versenyt Laklia Ákos kedte a 15 éveseknél 60 méteren próbálkozott a döntőbe jutni. Remekül rajtolt a végén a célban azonban két századdal a győztes mögött harmadikként ért célba nagy egyéni csúccsal (7,47) ami végül a negyedik legjobb idő lett és döntőt ért. A döntőben két rossz rajt után bizonytalanul indult és végül nagy csatában a harmadik helyen ért célba.

A síkfutók után a gátasok vették birtokba a pályát. Itt a kaposváriakat Kalina Kinga képviselte a 14 éves leányoknál, döntős reményekkel. Jól is sikerült az előfutam, hiszen egyéni csúccsal (9,96) került a döntőbe, ahol tovább javítva legjobbját (9,93) mindössze négy századdal lemaradva az ötödiktől, hatodikként ért célba.A 14 éves fiúk a futópálya mellett távolt ugrottak ahol Sinka Levente került döntőbe és egyéni legjobbjával (520) nyolcadik lett. Közben a szabadtéren rendezett gerelyhajításban Szabó Erik a 14 éves fiúknál a hatodik legnagyobbat hajította. Kalina Kinga a futást ugrásra váltotta és magasugrásban próbálkozott a legjobbak közé emelkedni. Nehezen indult versenye és csak harmadikra jutott át a 140 centin, de a következő magasságot is sikerrel vette (145) így már a legjobb négy között járt. Sajnos a 150 centis egyéni csúcs már nem sikerült és maradt a negyedik helyen a harmadikkal azonos eredménnyel zárt. A távolugrók a magasba ugrókkal párhuzamosan versenyeztek és nagy meglepetésre Tóth Szabina a döntőbe került (461)a 14 éves leányoknál és nyolcadik lett.

A nap záró száma foglalta keretbe a versenyt a Sportiskolásoknak. Laklia Ákos ezúttal 300 méteren szerzett bronzérmet nem akármilyen versenyben. A cél előtt 50 méterrel még biztos győztesnek látszott de a végére nagyon elfáradt és végül kis különbséggel de harmadik helyen ért célba szerezve újabb érmet a kaposváriaknak.

Címkék: Laklia Ákos, atlétika, sport