Horváth Barnabás I. birkozo

Horváth Barnabás I. helyezett

Csaknem 220 birkózó között próbáltak szerencsét Takács László tehetséges tanítványai, a magyar élmezőny mellett egy szlovén, egy csallóközi és egy erdélyi csapat is szőnyegre lépett a nagykanizsai viadalon.

A diák I. korcsoport rangsorversenye mellett a diák II. korcsoport részére meghívásos versenyt rendeztek, ahol a KASI-t a 37 kg-ban induló Aladics Gergő képviselte, aki a döntőben elszenvedett vereségét követően a második helyen végzett.

A diák I. korcsoportban nyolc kaposvári versenyző próbálta meg gyarapítani ranglistapontjainak számát.

I. Kajtán Olivér, III. Wertenbach Ádám

I. Kajtán Olivér, III. Wertenbach Ádám

A 35 kg-ban Kovács Márk, ahogy az elmúlt héten, úgy most is könnyedén jutott el az elődöntőig, ahol két szoros menetben alulmaradt tatabányai ellenfelével szemben. A bronzmérkőzés azonban megint sima volt, így Márk a harmadik helyen végzett.

A 38 kg-os súlycsoportban két kasis reménység, Kajtán Olivér és Wertenbach Ádám lépett szőnyegre. Olivér három győztes mérkőzés után jutott a fináléba, ahol két menetben pontozással győzte le csepeli ellenfelét, és szerezte meg ezzel a győzelmet.

A nagykanizsai verseny meglepetésembere Wertenbach Ádám volt, aki egy újpesti versenyzővel szemben elvesztett első mérkőzés után a vigaszágon három tusgyőzelmet elérve egészen a bronzéremig menetelt.

Bódis Milán 42 kg-ban Kajtán Olivérhez hasonlóan a döntőbe jutott, ott azonban két menetben pontozásos vereséget szenvedett és a második helyen végzett.

A 61 kg-ban birkózó Horváth Barnabás minden mérkőzését fölényesen megnyerve szerezte meg az első helyet.

Panholzer Alexander pedig bronzérmes lett a 75 kg-os súlycsoportban.

Címkék: Birkózás, KASI, sport