Fogathajtás

Nagy volt az izgalom, hiszen nemcsak a harmadik forduló napi eredményéről döntöttek a hétvégén, hanem arról is, ki jut a márciusi országos döntőbe. A záró versenyen rekordnevezés jött össze, 18 fogat próbált szerencsét.

Még decemberben rendezték a téli fedeles fogathajtó bajnokság nyitó fordulóját, most hétvégén pedig már a harmadik, egyben záró viadalra jöttek össze a fogatok.

- Sikeres volt a verseny, mert végigjutottunk ezen a három versenynapon, az anyagiak, az időjárás, minden közrejátszott, de már mondhatom, hogy itt a 3. forduló - magyarázta Kollár Károly, a Somogy Megyei Lovassport Szövetség fogathajtó szakág vezetője. Rekordnevezés van az eddigiekhez képest, nagyon sok fogat előbújt a téli álmából.

Ám az, aki csak most hétvégén indult először, már nem szerezhetett kvalifikációt az országos döntőre, ugyanis ahhoz legalább két értékelhető eredmény kellett.

- Sajnos az elsőn nem tudtam részt venni, csak a másodikon, a középmezőnyben végeztem, de nem ezekkel a lovakkal jöttem, mert sérültek voltak. Most a legjobb lovakkal vagyok, remélem, velük beférek az első tízbe, hogy az országosba be tudjak kerülni - magyarázta Kézsmárki Sándor (Marcali Lovas Klub).

A marcali fogathajtó végül a második helyen végzett vadászhajtásban maratonhintóval, a gyáli Kiss Sándor előzte meg. Gálahintóval a nagybajomi Tóth Balázs győzött, a mezőszilasi Domokos Géza és a fonyódi Csiszár János előtt.

A gálahintós akadályhajtást is Tóth Balázs nyerte, maratonhintóval pedig a marcali Magyar Zoltán bizonyult a legjobbnak. A három forduló eredménye alapján három somogyi fogathajtó jutott be a március 13-i székesfehérvári országos fináléba.

Címkék: lovassport, fogathajtás