maribor pohorje

A szlovén Pohorje hegység 15-30 cm friss havat kapott. Így már a Kaposvártól alig két órára fekvő Mariborban 3 pálya kivételével az összesen lehet síelni. Aki kipróbálná az esti villanyfényes csúszást itt megteheti.

A 260 km-re található, a kaposváriak által kedvelt Roglán is kiválóak a hóviszonyok, mind a 21 km pálya használható, beleértve a sokat zárva tartó Jurgovó III-at is.

Kaposvártól négy órányira található Kope-n a fekete pálya kivételével az összesen lehet sielni. Itt vasárnap reggel 65 cm-es hóvastagságot mértek.

A szintén 4 óra alatt elérhetó Golte egyméteres hóval és az összes pályájával várja a téli sportok kedvelőit.

krvavec

Júliai Alpokban Krvavecen már eléri sőt Zvoh-on meghaladja az egy métert a hóvastagság. A hátsó két pályára vezető csákányos is működik, amiket csak jó hóviszonyok mellett indítanak el.

bohonj-vogel

A Bohinjsko Jezero feletti Vogel-en 115 cm-es havon síelhetünk az 1800 méteres Posata Sija-ról induló két pálya kivételével. A völgybe levezető hosszú 14-es pályára csak a 4-es felvonó végétől kapcsolódhatunk rá. A szomszédos Kobla alacsonyabban fekszik a településről Bohinjska Bistrica-ról a felvonók 1480 méterig viszik a síelőket. A területen átlagosan 70 cm hó van.

krgora-01

Krajnska Gora teljes pályarendszere kapott a hétvégi havazásból, itt 85 cm-es hóréteg várja a síelőket.

bovec-kanin

Szlovénia egyetlen 2000 méter feletti pályarendszerére, a különleges mikroklímájú és az őszre az olasz Sella Nevea-val összekapcsolt Bovec-Kanin-ra ebben a szezonban már 270 cm hó esett. A freeride-erek által kedvelt szlovén pályán tavaly ilyenkor 10 méter havat mértek.

Ausztria, Kaposvárhoz közelebb eső, nagyobb síközpontjainak is sokat használt a hétvégi havazás. Sajnos Karintiát nem borítja akkora hótakaró, mint  tavaly ilyenkor a minden rekordot megdöntő télen.

Weinebene

Legközelebbi sípályrendszer Weinebene Kaposvártól alig 4 órányi autózásra fekszik. 25 cm friss hóval borított lejtőin az átlagos hóvastagság 60 cm és az összes felvonó üzemel.

A 320 km-re található Hebalm napi 12 órás műszakkal és 70 cm hóval várja a síelőket.

A 2000 m magas Koralpe-n hetek óta 60 cm hó van. De most már hihető ez az érték, hiszen a 6-ból 5 felvonó üzemel.

A szemközti Klippitztörl-ön jobb a helyzet, itt 20 cm friss hó esett, így már 70 cm-es havon és az összes pályán síelhetünk.

Gerlitzen egy új kezdeményezéssel várja vendégeit. Az olasz Sella Ronda körsí ötlete után szabadon - megrendezik a saját Stella Ronda versenyüket. Aki "körbesízi" a hegyet, s így megtesz 35 km-t 13 sípályán és leküzd 5000 méter szintkülönbséget az egy Citroen C3-at nyerhet. A teljesítéshez kiválóak a feltételek, a völgyben 40, a középállomáson 65 és a csúcs közelében több mint 100 cm a hóvastagság.

arnoldstein

A gyermekek, a síeléssel még most ismerkedők számára ideális az iskolás csoportok kedvelt úticélja, Arnoldstein. Itt jelenleg 75 cm hó és 17 km pálya várja a tanulókat, valamint a rutinos síelőket, bár nekik inkább a közeli Nassfeld ajánlott.

Nassfeld1

Ez Karintia legnagyobb síközpontja 110 km pályával. Itt a hegyen már 170 cm hó van. Ebből 20-25 cm friss porhó. Esti síeléssel és számtalan téli sportolási lehetőséggel várja a vendégeket. Itt található a környék egyik leghosszabb pályája. A völgybe vezető 7,6 km hosszú és 1200 méternyi szintkülönbséget áthidaló, "Carnia" nevet viselő lesiklópálya. Kiváló pályaszállásai a februári síszünetek miatt szinte teljesen megteltek, de a völgyben még találhatunk olcsó apartmanokat, de pár percet bizonyára autózni kell.

Nassfeld2

A következő napokban alábbhagy a havazás és a magasban szép napsütéses idő várható, csütörtök környékén azonban ismét növekedhet a környező hegyek hótakarója 5-10 cm-rel.

Címkék: hegyek, síelés, időjárás, sport