Szöcske kupa

A 9-10 éveseknek kiírt bajnokságban Csapó Gábor tanítványai kétszer is megmérkőztek a pécsiekkel, és egy szoros, valamint egy sima győzelmet arattak.

A kosárlabdát sem lehet elég korán elkezdeni. A mini korosztály már nem csak gyakorol, hanem mérkőzéseket is játszik. A Szöcske Kupát a baranyaiak hívták életre, és a versenysorozat remek fejlődési lehetőséget kínál a 9-10 éveseknek.

A Kaposvári Sportiskola fiataljai a legutóbbi játéknapon a pécsiek ellen léptek pályára. A Toldi iskola tornatermében a fiúk egy könnyű és egy nehéz győzelmet arattak. Csapó Gábor edző szeptember óta dolgozik együtt ezekkel a gyerekekkel.

- Igazából ez mindig egy megújulás. Ha az ember dolgozik egy csapattal évekig, jól ismerjük egymást, de kialakul a váltás igénye. Ha jönnek a kisgyerekek, az mindig megújulás, én szeretek velük foglalkozni - mondta Csapó Gábor a Kaposvári Sportiskola edzője.

A rutinos szakember azt mondja: ebben a korosztályban is sok a tehetséges, szorgalmas gyerek. A 10 esztendős Tóth Dávid a labdajátékok nagy kedvelője, és minden vágya, hogy a Kaposvári KK-ban játszhasson.

A két mérkőzésen potyogtak a kosarak, és mindkét csapat fiataljai lelkesen küzdöttek. Akik elég kitartóak lesznek, ebben a sportágban is igen messzire juthatnak.

Címkék: Szöcske kupa, Kosárlabda, sport