Filmek, mesék, könyvek és játékok sokasága épül a dinók világára, akik fantasztikus külsejükkel és különleges tulajdonságaikkal kiemelkedőek a ma élő fajokkal szemben. A Zsumi Gyerekjáték és Bababolt lenyűgöző dinoszauruszokat kínál, amelyek közül jó néhány egy DNS-kódot is rejteget. Mit jelent ez? 

Kiterjesztett digitális játékok

A sok esetben gigantikus méretű állatok a számítógépes játékokban is megjelentek, manapság azonban már a gyerekek szobájában is életre kelhetnek. Egy arra alkalmas okoseszközre le kell tölteni az adott alkalmazást, majd befotózni azt a kódot, ami a játékfigurán található. 

A dinoszauruszok nemcsak hangot adnak és világítanak, hanem megelevenednek a szobában. A mai gyerekek már nem feltétlenül elégednek meg a hagyományos játékokkal, hiszen ők már beleszülettek a digitális világba. De hogyan működik a dinók feltámadása? A kiterjesztett valóság segítségével, ami egy nagyon fejlett technika. 

Mit jelent a kiterjesztett valóság?

Már régóta létező technológia, hogy a valóságot leképezik a virtuális térbe, de ma már a virtuális teret is be lehet hozni a való világba. A lényege, hogy a kameraképre az okoseszköz valamilyen más virtuális tartalmat is rákever. Ez lehet 3D-s modell, videó vagy bármilyen multimédia-tartalom. 

Olyan is létezik, hogy nem látszik az élő kamerakép, helyette egy teljesen más tér veszi körül a felhasználót. Így érhető el egy időutazás, egy térutazás az erre alkalmas játékokkal, visszatérhetnek a gyerkőcök a dinoszauruszok korába és életterébe. Egyik pillanatról a másikra akárhova el lehet jutni, a látványvilág teljesen elvarázsolja őket. 

A hagyományos dinókról se feledkezzünk meg!

A kisebb gyerekeknek esetleg ijesztő lehet ez a csúcstechnológiás játékszer, ők talán jobban ragaszkodnak a hagyományos dinoszauruszokhoz. Természetesen ezekkel is lehetőség van izgalmas kalandokat átélni. 

A valósághű kivitelezés visszarepíti a gyermekeket az időben. Akit igazán érdekelnek ezek az őslények, sok apró részletet megjegyez, emellett elképesztő memóriával tudja megjegyezni a kimondhatatlan neveket is. 

Vannak kisebb és nagyobb játékok is, van olyan gyermek, akinek az a fontos, hogy elférjen a kezében, mást pedig a hatalmas méret nyűgöz le. A lányok szeretnek velük eljátszani különböző családi helyzeteket, eseményeket, a fiúk inkább csatákat vívnak a harcias dinókkal. 

Nekik az is lényeges lehet, hogy jó nagy legyen az őslény szája, hogy beleférjen a zsákmány is. Bármi is legyen a kicsik célja, annak megfelelően tudunk válogatni a dinoszauruszok között. A dinókorszak minden gyermek életében elérkezik, és egy jó darabig biztosan eltart, mire megszűnik a lelkesedésük. Általában az óvodáskorra jellemző, de még kisiskolásként is megmaradhat a rajongás.

Címkék: zsumi, Jurassic World, pelenka, dinoszaurusz, kreatív, baba, webshop, játék, online, reklám