Az aláöltözetek, legyen az alsó vagy felső, azt a célt szolgálják, hogy akár hideg, akár meleg időben végzett munka során a keletkezett izzadságot elvezessék, és Ön komfortosan érezze magát, ha úgy tetszik, a második bőrében.

A réteges öltözködés titka

Lehet bármilyen vastag és meleg egy pulóver, bármilyen bélelt egy kabát, nem fogja komfortosan érezni magát benne, ha nem rétegesen öltözködik. Mi ennek az oka? Elmondjuk.

Amikor fizikai tevékenységet végzünk, testünk hőt termel, valamint a túlmelegedés ellen verejtéket. Ez a hőszabályozás segít abban, hogy melegben ne hevüljünk túl, hidegben ne hűljünk ki. Ez olykor, túlzott intenzitás esetén nemcsak kellemetlen tud lenni, de a komfortérzetünket is rontja. Azonban ha megfelelő anyagból készült ruházatot veszünk magunkra optimális rétegzettségben, akkor biztosíthatjuk, hogy ne legyen melegünk, de ne is fázzunk. Az öltözet kiválasztása mindig a tervezett tevékenység figyelembevételével történjen.

Úgy kell elképzelni a réteges öltözködést, mint egy hagymát, amelynek az egyes rétegei egymásra épülnek. Minden rétegnek megvan a maga funkciója.

Munkaruházat kiválasztásakor is érdemes szem előtt tartani, hogy milyen tevékenységhez, milyen időjárási körülmények között fogja a munkavállaló használni, így például egy útépítési munka során a jól láthatósági kabát vagy mellény alá is érdemes funkcionális aláöltözetet választani.

Győzze le a hideget aláöltözet segítségével!

Hideg időben, amikor órákat kell odakint töltenie munkavégzés közben, nagyon fontos, hogy rétegesen öltözködjön, ugyanis csak így biztosítható, hogy ne fázzon át, ne dermedjenek le az izmai. Átfagyva szinte lehetetlen bármilyen munkavégzés, főleg nem biztonságosan. Márpedig a munkabiztonság a veszélyes munkakörülmények között dolgozóknál alapkövetelmény.

Az aláöltözet a réteges öltözködés első darabja, az alap, amelyre a további rétegek, majd utolsóként a speciális védőruházat kerül.

Az Épkézláb Munkaruhánál kapható aláöltözetnek négy alapvető funkciója van:

- melegen tart
- kényelmes
- elvezeti az izzadságot
- tökéletesen szellőzik

Az aláöltözet legfontosabb feladata a test szárazon tartása, hogy a következő hőszigetelő, majd a külső védőrétegnek - amely lehet eső-, szél-, tűzálló, vagy nyújthat mechanikai védelmet - megágyazzon a lehető legmagasabb komfort biztosítása mellett.

Aláöltözetek nemcsak munkavégzéshez

null

A szabadban végzett sport- vagy szabadidős tevékenységek során is fontos, hogy Ön a kint tartózkodás teljes ideje alatt kényelmesen érezze magát, legyen szó futásról, kerékpározásról, horgászatról, síelésről vagy akár túrázásról.

Fontos, hogy az aláöltözet az alapfunkciók biztosítása mellett rugalmas legyen, ne szorítson, lehetőleg varrásmentes legyen a még nagyobb komfort érdekében.

Címkék: aláöltözet, cikk, reklám