Megmutatjuk a használatukból fakadó előnyöket, kitérünk a segítségükkel elérhető hozzáadott értékre, illetve a bennük rejlő elképesztő lehetőségekre is.

Mitől lesz „okos” az okosóra?

Küllemre és design szempontjából talán nem is látszik elsőre túlzottan nagy eltérés ahhoz képest, amit egy normál karóra vagy karkötő kapcsán alapvetően megszokhattál. Persze a manapság beszerezhető okosórák és aktivitásmérők döntő többsége szemre is egészen tetszetős látványt nyújt.

A lényeg és a legfontosabb hozzáadott érték viszont a funkcionalitásban keresendő. Tényleg nem túlzás azt állítani, hogy a rendszeres használatuk felér egy személyi asszisztens jelenlétével. Mindjárt kifejtjük azt is, hogy mire gondolunk pontosan ezzel a kijelentéssel.

Tévedés azt gondolni, hogy az okos technológia kizárólag szórakozásra hasznosítható

Erre ugyanis ékes bizonyítékul szolgálhat az okosórák, az okoskarkötők vagy adott esetben az aktivitásmérők funkcionalitása. Az „okos” mivoltuk abban rejlik, hogy ezek a modern eszközök képesek kapcsolódni az általad használt okostelefonhoz.

Jobban mondva azokhoz a fejlett okotelefonos alkalmazásokhoz, amelyeket a készülékeden használsz. Ennek köszönhetően pedig anélkül nyitják meg előtted lehetőségek egész tárházát, hogy neked extra erőfeszítéssel vagy plusz munkával járna a rendszeres használatuk.

Az okosórákkal és aktivitásmérőkkel mindenekelőtt a fizikai kondíciód, illetve az egészséged tudod támogatni látványosan. Ugyanakkor a funkcionalitás nem feltétlenül merül ki pusztán ezen a területen. Többek között a munkával, a napirenddel vagy adott esetben a sportolással kapcsolatos aktivitásod is hatásosan képesek támogatni ezek a modern eszközök.

null

Az okosóra és aktivitásmérő használatában rejlő elképesztő lehetőségek

Ha okosórát vagy aktivitásmérőt viselsz a karodon, akkor borítékolható módon meglesz a kellő motivációd a rendszeres mozgásra. Ha ugyanis elfeldekeznél a napi szinten ajánlott mozgás mennyiségről, a készülék bizony felhívja rá a figyelmed.

Ezenfelül egy finomra hangolt okosóra és aktivitásmérő képes figyelmeztetni a folyadékpótlásra, a naptáraddal szinkronizálva emlékeztethet egy-egy fontos teendőre vagy találkozóra, miközben akár a pulzusod alakulását is nyomon követheted a segítségével.

Sőt, az alvásod minőségének a folyamatos figyelése is könnyedén abszolválható egy modern okosóra és aktivitásmérő segítségével. A legjobb, hogy ezeknek a korszerű eszközöknek a használata rendkívül izgalmas, és magával sodorja az embert. Nem ritkán komplett életmódváltást és javulást eredményez pusztán az, hogy okosóra és aktivitásmérő kerül a karodra.

Címkék: okosóra, reklám, sport