Nemrég jelent meg a piacon a Bridgestone Potenza Sport abroncsa, amelyik a gyártó szerint tökéletes tapadást, rendkívül könnyű kormányozhatóságot és lenyűgöző kanyarstabilitást nyújt nagy sebességnél, akár szélsőséges - például nedves, vizes - körülmények között is. De miért képes erre a Bridgestone Potenza Sport és milyen újításokkal éri ezt el? Ebben a cikkben sorra vesszük ezeket.

Bridgestone Potenza Sport: gumiabroncs tele újításokkal!

A Bridgestone Potenza Sport a Bridgestone legújabb, rendkívüli teljesítményű gumiabroncsa. Úgy fejlesztették ki, hogy egyszerre nyújtson szenzációs kanyarstabilitást és egyenes úton is meggyőző legyen. Kiemelkedő mutatói vannak a száraz útviszonyok esetében éppúgy, mint ahogy rendkívüli a tapadása nedves úton. Íme, azok a technikai újdonságok, melyek segítenek elérni ezeket a meggyőző eredményeket.

Virtuális fejlesztésű mintázat

A Bridgestone Potenza Sport futófelületének a mintázatát először virtuálisan fejlesztették ki, majd egy különleges - aszimmetrikus élkialakítású - futófelülettel látták el, miközben a karkaszt (amely a nyári gumiabroncs teherhordásáért felelős) a lehető legjobban megerősítették azért, hogy könnyen irányítható legyen az autó, még nagy sebességnél is: egészen egyszerűen sportosra alakították bevetve a legújabb innovációkat és technikát.

Sportos profilalak

A Bridgestone Potenza Sport sportos profilkialakítást kapott: úgy tervezték meg, hogy maximalizálták az úttal érintkező felületét. Éppen ennek az újításnak köszönhető a maximális tapadás és az is, hogy a lehető legjobban lerövidíti a fékutat.

A lehető legoptimálisabb bordakialakítás

Minden autós rémálma - és szinte minden évben számtalan súlyos, és halálos baleset okozója - az aquaplanning. Ez a fogalom azt takarja, amikor az autód felúszik a nedves felületre (a nedves felület akár lehet pár milliméternyi víz is az úton), és azonnal irányíthatatlanná válik, olyan mintha jégen csúszna. Bridgestone Potenza Sport optimális bordakialakításának köszönhetően minimalizálta az aquaplanning hatást, miközben maximalizálja a stabilitást és a fékhatást. Ezzel akár az életedet is megmentheti. 

Aszimmetrikus vállkialakítás

Az aszimmetrikus vállkialakítás azért fontos, mert az ilyen módon megnövelt oldalfal merevség csökkenteni fogja a gumideformációt. Ez pedig azért lehet fontos, mert ha a gumi nem deformálódik akkor tudja megtartani a tökéletes - szinte gyári - adatokat, és maradhat biztonságos.

3D mintablokk

A mintablokk (és a kialakítása) felel a lehető legjobb tapadásért. A Bridgestone Potenza Sport 3D-s mintablokk kialakítást kapott, ami azt jelenti, hogy a lehető legjobban megnövelték a mintablokk merevséget, ami miatt még jobban tapad a gumi miközben csökkentették ezzel a rezonanciát, tehát nem „pattog” az autó az úton még különösen nagy sebesség esetén sem.

Kattints és ismerd meg a Bridgestone Potenza Sport összes jó tulajdonságát, és választ a tökéletes megoldást a sportautódnak!

Címkék: Bridgestone, téli, abroncs, gumi, nyári, reklám, sport