Az interneten kattintgatva számos megüresedett állással találkozni, mégis tény, hogy a napjainkban munka iránt érdeklődők nincsenek könnyű helyzetben.

A debrecenallas.hu információi szerint nem csak a megfelelő gyakorlat hiánya, de a túljelentkezés sem könnyíti meg az állás iránt érdeklődők helyzetét. Lássuk, milyen tanácsokat érdemes szem előtt tartani annak érdekében, hogy mihamarabb újra munkába állhasson!

null

Legyen aktív!

A munka nélkül töltött időszak nem kell, hogy automatikusan egyet jelentsen a semmittevéssel. A „tátott szájjal sült galambra várakozás” helyett inkább aktivizálja magát, és szánjon minden nap időt a munkakeresésre!

Az internet a legjobb barát!

Ha álláskeresésről van szó, akkor kevés jobb választás létezik a világhálónál. Állásportálok sokaságával találkozni, ahol nap mint nap friss hirdetésekre bukkanhat. Szűrjön tevékenység, végzettség, szakmai tapasztalat, vagy a munkavégzés helye szerint, és térjen vissza rendszeresen a bevált oldalakra!

Iratkozzon fel hírlevelekre!

Amennyiben már talált olyan portált, amely elnyerte tetszését, a megfelelő feltételeket elmentve érdemes feliratkozni hírlevelekre, így első kézből értesülhet az Önt érdeklő újdonságokról.

Tanuljon meg önéletrajzot írni!

Bár elsőre talán azt gondolhatnánk, nincs is ennél egyszerűbb feladat, mégis tény, hogy az internetes sablon életrajzok helyett megéri személyre szabni sajátját, és a megpályázni kívánt állás sajátosságaihoz igazítani azt, hangsúlyozva az aktuálisan releváns pozitívumokat.

Kreatív motivációs levél

Manapság egyre több munkához kérnek a munkáltatók motivációs levelet. Ezzel a cél, hogy a konkrét adatokon és gyakorlati tapasztalatokon túl többet is megtudhassanak a pályázókról. A sablonos megoldások helyett érdemes kreatívnak lennie, hiszen a motivációs levélben igazán megmutathatja, ki is valójában, és miért több mint más jelentkezők.

Ne hagyja ki az állásbörzéket!

Érdemes tájékozódni, mikor, hol tartanak állásbörzéket, és a megfelelő számú önéletrajzzal felszerelkezve megjelenni ott. Felteheti kérdéseit ezen alkalmakkor az egyes állásokkal kapcsolatban, és személyes kapcsolatot alakíthat ki a potenciális munkáltatókkal.

Használja ki a közösségi média erejét!

Ne szégyellje, ha éppen munka nélkül van, hiszen sokan saját hibájukon kívül kerülnek ebbe a helyzetbe. Kreatívan, vagy éppen ismeretségi körében kérdezősködve olyan információkra tehet szert, amelyek hasznosak lehetnek a későbbi munkavállalás során.

Képezze tovább magát!

A több lábon állás mindig is kifizetődő volt, hiszen a többirányú ismeretek értékesebbé tesznek a munkaerőpiacon. Használja ki a kényszerpihenőt, szerezzen új végzettséget, vagy fejlessze képességeit!

Kérdezzen a várható fizetésről!

Mindannyian pénzből élünk, ezért korántsem mindegy, mennyit ajánlanak az elvégzendő munkáért. Jobb, ha már az elején rákérdez a fizetésre, hiszen ha nem megfelelő, úgy kár lenne további interjúkkal rabolnia idejét.

Próbálkozzon!

Nem sikerülhet minden az első alkalommal, s különösen igaz ez az álláskeresésre. Ne keseredjen el akkor, ha néhány interjú után nem hívják vissza, vagy a sokadik önéletrajzra sem érkezik válasz! Keressen kreatívan, és néha merjen belevágni olyan dolgokba is, melyekről elsőre talán azt hiszi, alkalmatlan rájuk!

Címkék: debrecen, állás, reklám