A barkácsoláshoz, festéshez, burkoláshoz szükséges alapanyagokat és eszközöket ma már széles választékban elérhetjük a szaküzletekben, és gyakorlatilag alig akad olyan felszerelés, amelyet ne szerezhetnénk be elérhető áron.

Vannak olyan eszközök is, amelyek nem csak lakásfelújítás során bizonyulnak hasznosnak, így a technoform.hu által megkérdezett szakemberek szerint is rendkívül fontos, hogy legalább egy jó minőségű fúrógép megtalálható legyen a háztartásban. Míg felújítás alkalmával a burkolásnál, egyes bútorok elhelyezésénél, összeállításánál nélkülözhetetlen a fúrógép, addig a hétköznapok során is jól jön egy tükör, vagy egy új dekorációs elem felszerelésekor.

De mégis milyen márka mellett érdemes letenni a voksot? A fúrógép használata során milyen óvintézkedésekre ajánlott ügyelni?

Mennyire fontos a minőség, és megéri-e az olcsóbb árkategóriát választani a fúrógép kínálatból? – olyan kérdések ezek, amelyekkel a legtöbben szembesülünk a választásnál. Nézzünk most néhány hasznos információt a fúrással kapcsolatban, melyek akár az Ön számára is jól jöhetnek a lakberendezés, felújítás során!

Ügyeljen a biztonságra!

Essen bármelyik fúrógép típusra is a választása, rendkívül fontos, hogy a használat során fokozott figyelmet fordítson a biztonságra. Ez egyébként milyen olyan eszköz alkalmazása során lényeges, amelyek zajjal, porral, szennyeződésekkel járnak az üzemelés során. A keletkezett por, szilánkok és forgács ellen javasolt porszűrő maszkkal, kesztyűvel, valamint zajgátló fülvédővel védekezni. Ha megtapasztalta már, hogy a keményebb anyagokat mennyire nehéz fúrni, akkor bizonyára jól tudja, hogy jóval magasabb is a zajszint ekkor.

Védekezzen egyszerű, ám mégis nagyon praktikus felszerelésekkel a fúrás közbeni kellemetlenségek ellen!

Akadálymentesítés mindenekelőtt!

Ha már beszerezte az ideális fúrógép fajtát, és végre szabadidő is akadt elintézni a szükséges feladatokat, nincs más hátra, mint a választott falrész akadálymentesítése. Kevés bosszantóbb, költségesebb, és persze veszélyesebb helyzet adódhat, mint amikor fúrás közben áramkábel vagy közművezeték kerül a fúró útjába. Még akkor sem biztos, hogy tisztában vagyunk ezek elhelyezkedésével, ha újonnan vásárolt, építtetett ingatlan tulajdonosai vagyunk, de ha használt lakásban élünk, akkor mindenképpen ajánlott legalább detektort használni a fúrás előtt!

Fúrógép választáskor figyeljen a minőségre!

Mivel a fúrógép kapcsán elsődleges követelmény az időtálló minőség, ezért már a vásárláskor ajánlott olyan típust választani, amely ismert márka termékcsaládjához tartozik. A Technoform tapasztalatai azt mutatják, hogy a Makita fúrógép töretlen népszerűségnek örvend a vásárlók körében, és szinte soha nem fordul elő elégedetlen vevő a termékkel kapcsolatban. Mivel bizonyos esetekben, egyes anyagoknál fokozott terhelésnek van kitéve a fúrógép, így korántsem mindegy, mennyire strapabíró az.

Nem csak azoknak érdemes figyelniük a minőségre, akik munkájukból adódóan az átlagosnál gyakrabban használják majd az eszközt, hanem a hobby-barkácsolók számára is javasolt erre ügyelni. Kevés bosszantóbb dolog van, mint ha néhány használat után sem funkcionál már az elvártak szerint a választott darab. Ha minőség mellett dönt, elkerülheti az ebből fakadó kellemetlenségeket és felesleges pénzkidobást!

Címkék: fúrógép, technoform, felújítás, reklám