Hálával és köszönettel tartozunk azoknak, akik két kezükkel építették fel ezt a várost. Ezért köszöntjük őket minden esztendőben gálaműsorral, de tudniuk kell azt is, hogy nemcsak most, hanem az év minden egyes napján számíthatnak ránk – mondta a vasárnap kezdődő idősek hónapja kapcsán heti rádióinterjújában Kaposvár polgármestere.

Szita Károly felhívta az érintettek figyelmét arra, hogy az október 13-án, a Kaposvár Arénában tartandó gálaműsor ingyenes, de a hely befogadóképessége miatt jegyhez kötött, melyeket mától lehet igényelni a Tourinform irodában.

A város emellett számos formában támogatja a szépkorúakat: működik a házhoz menő segítségnyújtás, anyagilag támogatják azokat akiknek gyógyszerre vagy védőoltásra van szükségük, egyre több résztvevője van a Kortalan Torna programnak és folyamatosan nő a gondosórát igénylők száma, amely főként az egyedülállóknak nyújthat biztonságot, hiszen egy gombnyomás és érkezik a segítség.

Azt pedig tegnap jelentette be a miniszterelnök, hogy nyugdíj-kiegészítést fizet a kormány, novemberben átlagosan közel fél havi nyugdíjjal többet visz a postás az időseknek. Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videójában felidézte: még 2010-ben megállapodtak a nyugdíjasokkal, hogy a nemzeti kormány megőrzi a nyugdíjak értékét, garanciát vállalt arra, hogy nem fordulhat elő többé az, ami a Gyurcsány-korszakban történt, hogy elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól.

Címkék: szita károly, rádió, interjú, politika