Egyperces néma felállással emlékezett a közgyűlés tegnap a közelmúltban elhunyt politikusra, Suchman Tamásra és a motokrosszbajnok, Szvoboda Bencére. Ezt követően Szita Károly összefoglalta az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit. Így szó esett a baloldali képviselők többsége által elutasított békepárti határozatról is.

- Kaposvárt szeressék jobban, mint ahogy engem utálnak - ezt pedig arra reagálva mondta a polgármester, hogy a baloldali pártok országosan és Kaposváron is folyamatosan támadják a munkahelyteremtő és értéknövelő beruházásokat. Pedig ezek - tette hozzá a városvezető magasabb életszínvonalat teremtenek.

Szita Károly hozzátette: a somogyi vármegyeszékhely néhány év óta kifejezetten vonzó a nemzetközi befektetők számára, ami az újraiparosítási program sikerét is mutatja.

A testület döntött arról is, hogy a kaposvári Fésűs Éva Központi Óvoda új vezetője, Bóla Mária lesz.

Eldőlt az is, hogy Fülöp Péter marad a Csiky Gergely Színház igazgatója. Direktori megbízását most újabb öt évre hosszabbította meg a közgyűlés.

A képviselők napirend szerint tárgyalták a kiemelt sportszervezetek pályázatait és a következő idényre szóló támogatásaikat. Ezekről Kapos Sport magazinunk következő adásában számolunk be részletesebben.

Címkék: közgyűlés, június, politika, kaposvár