16 – 20 ezer embert várnak a szervezők az idei Rippl-Rónai fesztiválra, ahol a hagyományos programok mellett a fiataloknak is kedveznek a népszerű fellépők koncertjeivel – erről Kaposvár polgármestere beszélt heti rádióinterjújában. Szita Károly azt úgy fogalmazott: nehéz világban élünk, hisz a koronavírus-járvány után most a gazdasági válság és a szomszédunkban dúló háború árnyéka borul a fejünk fölé, ugyanakkor öröm és büszkeség tölti el, hiszen Kaposvár az év első 5 hónapjában is sikeres város tudott lenni.  

- Sikereket értünk el például a munkahelyet teremtése révén: ipari parkjainkba folyamatosan érkeznek a befektetők és a beruházók, ma már munkanélküliség helyett munkaerőhiányról beszélhetünk. A helyi gazdaság fellendítése után egyre pedig nagyobb figyelmet és pénzügyi erőforrást tudunk fordítani a családokra, a környezetünkre, az egészségünkre – mondta a polgármester.

Az életminőség javulásával a szabadidő minőségi eltöltése is megváltozott, egyre nagyobb az igény a fesztiválokra, a sportrendezvényekre, mint a most zajló könyvhét, a kamarazenei fesztivál vagy a Rippl-Rónai Fesztivál is – sorolta a rendezvényeket a városvezető, aki szerint a szervezők áthangszerelték a fesztivált, a céljuk pedig az volt, hogy a már hagyományos elemek mellett több fiatalnak adjanak teret és lehetőséget a szórakozásra, bulizásra.  A koncertek tekintetében pénteken és szombaton is teltházzal számolnak, így ezen a hétvégén egy kisvárosnyi ember, 16-20.000 fő fogja jól érezni magát Kaposváron.

Címkék: interjú, rádió, szita károly, politika