Szita Károly beszámolt róla, hogy a kivitelező a vártnál korábban végzett a munkával, így már hétfőn átadják a forgalomnak a 3 kilométer hosszú kaposfüredi szakaszt. Így gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés, a fürediek pedig egy esztendő után visszakapják azt a nyugalmat, amelyet megszokhattak a forgalomelterelés előtt. A másik vége, a 10 kilométeres látrányi rész már nagyobb és összetettebb feladat, de ha jövő év végén azt is átadják át a forgalomnak, akkor már korlátozás nélkül, 110 kilométer/órás sebességgel lehet haladni a 67-es út teljes, 46 és fél kilométeres hosszán  - mondta a városvezető.

Szita Károly szerint többek között ez a fejlesztés, az útépítés hozza magával a befektetőket, a beruházókat, akik új üzemeket építenek Kaposváron és a 67-es gyorsforgalmi útnak köszönhető többek között az is, hogy beteltek a város ipari parkjai, tovább kellett bővíteni azokat.

„Egy város útfejlesztés nélkül nem fejlődhet, ezek nélkül nem tudnánk megvalósítani Kaposvár újraiparosítási programját, amelynek célja, hogy emelkedjen a kaposváriak jövedelme, mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar.” – tette hozzá.

Címkék: kaposfüred, átadó, 67-es, politika