A levelet Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként írta és a szankciós politika megváltoztatását kérte. Szita Károly egy mai sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a korlátozó intézkedések napról-napra gyengítik Európát, ezért az unió vezetőinek változtatniuk kell a gazdaságot recesszióba taszító politikán, valamint elérhetővé kell tenniük a magyar embereket megillető uniós forrásokat.

Az Ursula Von der Leyen-nek másfél hónapja küldött levélre azóta sem kaptak, választ, amely a somogyi megyeszékhely polgármestere szerint elszomorító és egyben dühítő is, mert ezzel 7 millió ember akaratát és kérését hagyják figyelmen kívül Brüsszelben. 

"Mi ennek ellenére megyünk tovább, nem adjuk fel és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szankciós politika negatív hatásaitól mentesítsük településeink polgárait" - fogalmazott Szita Károly.

Címkék: Európai Bizottság, takarékos, átszervez, Brüsszel, szankció, spórol, intézmény, energia, település, áram, gáz, rezsi, város, Kaposvár, politika