A legfontosabb, hogy a kormány döntése alapján a kaposváriak a rezsicsökkentésnek köszönhetően továbbra is csökkentett áron kapják a gázt és a villanyt. Az átlagfogyasztás feletti fogyasztóknak – akiknek a megnövekedett számla kifizetése gondot okoz – a város a rezsivédelmi alapból támogatást nyújt - mondta heti rádióinterjújában Kaposvár polgármestere.

A távfűtött lakásokban élők ugyanúgy továbbra is élvezhetik a rezsicsökkentés előnyeit, de ez a védelem nem terjed ki az önkormányzati cégekre és intézményekre. az arénára, a színházra, az óvodákra. A világpiaci ár a közvilágítás tekintetében az idei 191 millió forintos költség helyett 838 millió forintot jelent, a Szivárvány Kultúrpalota energiaköltségei pedig 15 helyett 117 millió forintba kerülnek majd.

- Az intézmények esetében takarékoskodnunk annak érdekében, hogy azok működőképesek maradjanak, a döntéseket pedig az alapján hozzuk meg, hogy megvédjük az eddig közösen elért eredményeinket, megvédjük a munkahelyeket és továbbra is előre menjünk – hangsúlyozta Szita Károly.

Címkék: rádió, interjú, szita károly, politika