Megalakult a rezsivédelmi tanács. Az európai energiaválság kapcsán a szakemberekből álló testület feladata lesz többek között az intézmények, a város működtetésének a fenntartása, illetve az energiafüggetlenedést célzó beruházások átütemezése is.

Kaposvár polgármestere a tanács ülését követően a közösségi oldalon közzétett videójában hangsúlyozta: céljuk, hogy megvédjék mindazt, amit eddig a kaposváriak elértek, és segítséget adjanak azoknak a családoknak, akiknek a megnövekedett rezsiköltség kifizetése nehézséget okoz. 

Ennek érdekében átalakítják a lakásfenntartási támogatást, megemelik a jövedelemkategóriát, hogy azt minél több kaposvári igényelni tudja, a jelenlegi 427 igénylő helyett ez a szám elérheti az 1400 családot is. A havonta járó támogatás összegét ráadásul meg is duplázzák.

Ezen belül külön támogatást dolgoztak ki a téli hónapokra. November 1-je és március 31-e között a legnehezebb helyzetben élők (alacsony jövedelműek, egyedül élők, többgyermekes családok) plusz támogatást is igénybe vehetnek. 20 millió forinttal emelik meg azt a keretet, amelyet rendkívüli támogatásként tűzifavásárlásra adnak a rászorulóknak.  

- Plusz 100 millió forinttal költünk többet idén arra, hogy mindenkinek segíteni tudjunk, aki erre szorul. Szeptember 1-jére rendkívüli közgyűlést hívtam össze, hogy dönteni tudjunk az új támogatási formákról. Ha ezt elfogadják a képviselők, az már aznap életbe is lép, így már az augusztusi, megnövekedett rezsiszámlákra is igénybe tudják venni a támogatást a nehéz helyzetbe került kaposváriak – mondta Szita Károly.

A polgármester úgy fogalmazott: most még nem tudni, hogy hány kaposvári családot érint a rezsicsökkentett ár feletti költségnövekedés, de amennyiben szükséges, az összeget megemelik, hogy még több család kaphasson támogatást a jövőben.

Címkék: rezsi, tanács, segítség, politika, kaposvár