Független polgármestereket választottak három Somogy megyei településen: Mezőcsokonyán Ballér Péter, Göllén Novák Márk, Balatonberényben pedig Druskoczi Tünde nyert a vasárnap tartott időközi voksoláson. A Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint a Kaposvárhoz közeli Mezőcsokonyán a győztes Ballér Péter 280, szintén független vetélytársa, Sudárné Balázs Katalin 120 érvényes szavazatot kapott. A korábbi településvezető halála miatt tartott polgármester-választáson a 938 szavazásra jogosult közül 406 járult az urna elé, 6 voks érvénytelen volt.

A somogyi megyeszékhely és Dombóvár között található Göllén szintén függetlenek versengtek a polgármesteri székért és a négy képviselő-testületi mandátumért azután, hogy a testület a feloszlásáról döntött. A településvezetői tisztségért indulók közül a nyertes Novák Márkra 340-en, ellenfelei közül Kutyik Mátyásra 81-en, Rada Tamásra 17-en szavaztak érvényesen. Gölle 734 választópolgára közül 440 élt a választójogával, a polgármester-jelöltekre leadott voksok közül 2 volt érvénytelen.

Balatonberényben a polgármester-választás győztese, Druskoczi Tünde 279, ellenfele, Horváth László 230 érvényes szavazatot kapott. A Balaton délnyugati partján fekvő község 1118 választópolgára közül 517 járult az urna elé, hogy a helyi képviselő-testület korábbi, feloszlásról szóló döntése miatt megválassza a településvezetőt és a hat képviselőt.

Minden jelölt független volt, a polgármester-jelöltekre leadott voksok közül 8 bizonyult érvénytelennek.

Címkék: balatonberény, időközi választás, gölle, mezőcsokonya, politika