Somogyban három településen tartanak időközi önkormányzati voksolást vasárnap: Mezőcsokonyán polgármestert, Göllén és Balatonberényben településvezetőt és képviselőket is választanak. A Kaposvárhoz közeli Mezőcsokonyán a Nemzeti Választási Iroda honlapján olvasható információk szerint két független jelölt, Ballér Péter és Sudárné Balázs Katalin pályázik az eddigi polgármester halála miatt betöltetlen tisztségre. Az indulókra 941 választópolgár egy szavazókörben voksolhat.

A somogyi megyeszékhely és Dombóvár között található Göllén szintén függetlenek versengenek a polgármesteri székért és a négy képviselő-testületi mandátumért. Kutyik Mátyás, Novák Márk és Rada Tamás polgármesterjelöltre, továbbá a tizenhét képviselőjelöltre 735 választó két szavazókörben adhatja le voksát. A választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület a feloszlásáról döntött.

A Balaton délnyugati partján fekvő Balatonberényben Druskoczi Tünde és Horváth László szeretne településvezető lenni azok után, hogy a község képviselő-testülete feloszlott. A hat képviselői helyért tizenöten indulnak, ők és a polgármester-jelöltek is függetlenek, a mandátumokról 1119 választó egy szavazókörben dönthet.

Címkék: balatonberény, gölle, mezőcsokonya, választás, somogy megye, politika