Egy perces néma felállással emlékeztek a képviselők a nemrégiben elhunyt színidirektorra, Babarczy Lászlóra a testületi ülés kezdetén.

Kaposvár polgármestere ezt követően beszámolt az elmúlt hetekben elvégzett munkáról, köztük a 2022-27-es területi operatív programok előkészítéséről.

Szita Károly elmondta: várhatóan 14-15 milliárd forint jut a meglévő iparterületek fejlesztésére. A Raktár utca és a SÁÉV telep után a Pécsi utcában és a Nyár utcában is rendbeteszik a környezetet. A területeken működő vállalkozásokkal már egyeztettek a fejlesztés részleteiről, így zajlik a tervezés folyamata. De jut a pénzből út- és járdaépítésre, felújításra is.

A város új tudományos és innovációs parkja iránt is folyamatos az érdeklődés. Két cég, a Bosch és a Videoton betelepülése már biztos.

null

Döntöttek a képviselők arról a polgármesteri kezdeményezésről is, amely alapján a város szociális és gyermekjóléti ellátásában dolgozók munkáját és hűségét anyagilag is elismerik. Azok, akik 10 éve dolgoznak ilyen munkakörben, 100 ezer forintot kapnak. Az összege pedig ötévente 50 ezer forinttal emelkedik.

Címkék: február, közgyűlés, politika, kaposvár