A közgyűlés elfogadta a Somogy Megyei Önkormányzat és Hivatala 2022. évre tervezett összevont költségvetését, melyet hiány nélkül, közel 1,54 milliárd forintos főösszeggel terveztek meg. A költségvetésben szerepelnek a folyamatban lévő pályázati források, valamint a Szülőföldem Somogyország program folytatása is. Utóbbiról hamarosan tájékoztatást ad Biró Norbert, a közgyűlés elnöke.

Beszámoltak az önkormányzat tavalyi nemzetközi tevékenységéről és idei terveiről. Kiemelt feladatként határozták meg a Hargita megyei kapcsolat szorosabbá fűzését, valamint a többi testvérmegyével történő együttműködés folytatását. Folytatják a nemzetközi projektekben megkezdett részvételt, a Pannon ETT-ben illetve a horvát-magyar határmenti program Interreg V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 Monitoring Bizottságban.

null

A képviselők többek között elfogadták a közgyűlés elnökének és alelnökeinek önkormányzati törvényben rögzített illetményét, a Somogy Megyei Önkormányzat és Hivatala 2022. évi közbeszerzési tervét valamint Szervezeti és Működési Szabályzatát.

Címkék: megyei önkormányzat, költségvetés, közgyűlés, politika