Az őszödi beszéd 15. évfordulóján a kiállítótérnek berendezett kamion sorra járja az ország nagyobb településeit. Az ingyenes tárlat csütörtökön érkezett Kaposvárra, a Kossuth térre. Az utcafórummal egybekötött megnyitón a térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila arról beszélt, azért fontos ez a kiállítás, mert 2006 óta már egy egész generáció felnőtt, amelyik nem is tudja, mi történt másfél évtizeddel ezelőtt.

Az érdeklődőket a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára is köszöntötte. Menczer Tamás azt mondta: Gyurcsányék csődbe vitték az országot és ha újra hatalomra kerülnének, akkor ugyanúgy elvennék a fiatalok, az idősek és a családosok kedvezményeit, mint korábban. A politikus beszélt a koronavírus-járvány idején meghozott kormányzati döntésekről és arról is, a baloldal hogyan akadályozta a védekezést.

Menczer Tamás elmondta: miközben a baloldali kormány folyamatosan emelte a rezsiköltségeket, addig az Orbán-kormány befagyasztotta azokat. Ennek köszönhetően Magyarországot elkerülte az Európában tapasztalható rezsiár-robbanás, ami hazánkban is azt eredményezte volna, hogy a családoknak a mostaninál 30-32 ezer forinttal többet kellene fizetniük havonta, mint most.

A kiállítást Kaposvár polgármestere, Szita Károly is megtekintette és a délutáni meghívott vendéggel, Stefka Istvánnal, a Pesti Srácok lapigazgatójával is váltott pár szót.

 

Címkék: Őszöd, Gyurcsány, baloldal, kormány, politika