Köszönetet mondott Orbán Viktor mindazoknak, akik segítettek lekűzdeni az országban tomboló koronavírus-járványt, illetve azoknak is, akik a válsághelyzet alatt tovább működtették hazánkat.

Magyarország miniszterelnöke szombat esti Facebook vieójában elmondta, hogy ha nagy a baj, akkor Magyarországon hősökből sosincs hiány. Így köszönetet mondott az orvosoknak, ápolóknak és mentősöknek, de megemlítette a pedagógusokat, szülőket, áruszállítókat, bolti alkalmazottakat, gyári dolgozókat és a gazdákat is, akik tovább működtették az országot a nehéz időkben.

Orbán Viktor a mai Pedagógusnap alkalmából nem csak a videóban, de külön levélben is köszönetet mondott az ország pedagógusainak - írja az MTI, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatása alapján.

Pedagógusnap alkalmából a kormányfő azt írta: amikor 2020 márciusában a koronavírus-járvány elérte hazánkat, még nem tudtuk pontosan, milyen nehézségek előtt állunk, de hamar fel kellett ismernünk, hogy a járvány elleni védekezés nemcsak az egészségügy, hanem az oktatási rendszer gyors átállítását is szükségessé teszi.

 Orbán Viktor értékelése szerint a nehezített körülmények ellenére a pedagógusok, valamint a nevelést és oktatást segítő dolgozók is példamutató munkát végeztek a vírus elleni küzdelemmel járó kényelmetlenségek és veszélyek dacára is.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, a mögöttünk lévő közel másfél év arról is tanúbizonyságot tett, hogy a pedagógusok a jövő nemzedékének eredményes oktatása érdekében gyorsan és eredményesen alkalmazkodtak a változó körülményekhez. Köszönetet mondott azért, hogy az oktatók, nevelők nagy találékonysággal helyettesítették a személyes jelenléten alapuló munkát, így a tantermen kívüli, digitális munkarend idején a gyermekek számára nemcsak a tanórákon elsajátítható tudást sikerült átadniuk, hanem a lehetséges mértékben a személyiségfejlődésükhöz szükséges nevelési folyamatokat is kézben tartották.

Orbán Viktor levelében tájékoztatást ad arról, hogy a munkakörülmények javítása érdekében a kormány folytatja a megkezdett fejlesztéseket, melyek a járvány időszakában az oktatáshoz hasonlóan egyetlen napra sem álltak le, és mindent elkövetnek, hogy a pedagógusok munkájának megbecsültsége tovább növekedjen.

Címkék: köszönet, Orbán Viktor, videó, koronavírus, politika