A koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet idején elnöki és alelnöki hatáskörben hozott döntésekről számolt be a Somogy Megyei Közgyűlés pénteki ülésén Biró Norbert, a közgyűlés elnöke.

A képviselők elfogadták a Somogy Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását, a 2019. évi költségvetésének teljesítéséről, valamint a zárszámadási rendelet megalkotásáról szóló előterjesztést, valamint jóváhagyták a Somogy Megyei Értéktár Bizottság működési szabályzatát.

A március 16. és június 11. között hozott elnöki és alelnöki döntések között szerepelt többek között a megye Területrendezési tervének módosítása, a „Szülőföldem Somogyország” és a SomFALU-2020 pályázatok módosítása valamint a Terület- és településfejlesztési Operatív Program pályázatainak támogató döntése. Utóbbi keretében turisztikai fejlesztés, vízrendezés, közlekedésfejlesztés, energetikai korszerűsítés, és az egészségügyi alapellátás fejlesztése is megvalósulhat megyénkben. Újabb 28 nyertes pályázatnak köszönhetően több mint 3,6 milliárd forint érkezik hamarosan Somogy megyébe.

Az ülés végén Biró Norbert megköszönte a somogyi polgárok járvány idején tanúsított együttműködését és fegyelmezettségét, melynek köszönhetően Somogyban kevés fertőzött került nyilvántartásba.

Címkék: megyei közgyűlés, ülés, somogy megye, politika