Megtartotta első rendes közgyűlését a nemrég esküt tett új kaposvári képviselő-testület. Az ülésen kinevezték a két alpolgármestert. Borhi Zsombor főállású, Dér Tamás pedig társadalmi megbízatású alpolgármester lesz a következő öt évben.

Ellenzéki oldalról továbbra sem töltötték fel a kompenzációs listán kapott öt helyet, mivel ketten lemondtak mandátumukról.

null

Szita Károly polgármester ismertette az "Összetartozunk" címet viselő 2030-ig szóló várospolitikai programot. Cél a helyi gazdaság további erősítése, a magasabb bérek elérése, a gyermekvállalás ösztönzése, az egészséges életmódra nevelés, valamint az energiafüggetlenség kialakítása.

A közgyűlés utcák és közterületek elnevezéséről is döntött. A kórház déli tömbje helyén kialakított okospark Vaszary János festő után a Vaszary park nevet fogja viselni, az épülő új kerékpáros-gyalogos hídat pedig Eszterházy hídnak keresztelték el.

Az egykori SÁÉV telepre bevezető rész neve mostantól Béke köz, a Cser vendéglőtől a készenléti rendőrségi épületéig futó út pedig Bauer Gyula utca nevet viseli ezentúl.

Névváltoztatások is történtek: A toponári Erdei Ferenc utca Kányádi Sándor utca, a kaposvári Gábor Andor tér pedig Takáts Gyula tér lesz mostantól.

Címkék: október, közgyűlés, politika, kaposvár