Kaposvár és a városlakók közös eredményekről is szó esett az idei polgármesteri fórumokon. Szita Károly szerda este például Toponáron hívta egy beszélgetésre az ott élőket. A résztvevők szerint kifejezetten hasznosak ezek az alkalmak.

- Nagyon jó ötletnek tartom, mivel akinek problémája van az most mind elmondhatja - nyilatkozta Fekete Józsefné.

Szita Károly egy hónap alatt 20 helyszínen beszélgetett a kaposváriakkal és kérte ki a véleményüket. A polgármester azt mondja: ezek az évek óta megrendezett fórumok azért is fontosak, mert az elhangzottak alapjaiban határozzák meg a város további fejlesztései irányait, Kaposvár jövőképét.

null

- Szóba került az a célkitűzésünk, hogy hogyan tudjuk elérni azt, hogy magasabb munkabér legyen. Beszélgettünk arról is hogy folytassuk a Bereczk Sándor Út és Járda Felújítási Programot, de természetesen szót váltottunk arról is, hogy a közüzemi díjak nálunk maradjanak az országban az egyik legalacsonyabbak. Számos, illetve számtalan javaslatot kaptam, amit hálásan köszönök. Magam is nagyon sokat okultam és tanultam ezekből a beszélgetésekből - tette hozzá Kaposvár polgármestere.

null

Az idei beszélgetések alkalmával több mint kétezer emberrel találkozott a polgármester és minden eddiginél többen küldték vissza ötleteiket, javaslataikat egy, a háztartásokhoz eljutatott kérdőíven is. Ezek a vélemények később a városfejlesztési programokba is beépülnek és így hatással vannak a város költségvetésére is.

Címkék: fórum, toponár, szita károly, politika