Az ülés előtt aktuálpolitikai témákban közös sajtótájékoztatót tartott Somogy megye négy egyéni Fidesz- KDNP-s országgyűlési képviselője.
Gelencsér Attila, Kaposvár és környéke országgyűlési képviselője a gazdaságélénkítő akciótervről adott számot. A politikus elmondta, hogy a program célja, hogy legalább 2 százalékponttal az Unió átlag növekedése fölött maradjon a magyar gazdaság. Az akcióterv olyan területekre terjed ki, amelyek a magyar gazdasági növekedés szempontjából különösen fontosak: munkahelyteremtés, kisvállalkozások, turizmus, építőipar, mezőgazdaság. A június 3-án bevezetett a Magyar Állampapír Plusz kötvényről, amely magas hozamot és adómentes megtakarítást kínál, s emellett rendkívül könnyen elérhető, Gelencsér Attila elmondta, hogy az érdeklődés soha nem látott mértékű iránt a lakosság körében.

Szászfalvi László, Nagyatád és térsége országgyűlési képviselője a családtámogatásról szólva hangsúlyozta, hogy több mint  2200 milliárd forintot fordít a kormány a családok támogatására. 2010-hez képest ez két és félszeres emelkedést jelent. Az eddigi családtámogatások mellett július 1-étől elindul a családvédelmi akcióterv is, jövőre pedig a négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége is, folytatódik és kibővül a családi otthonteremtési kedvezmény, július 1-jétől pedig indul a falusi csok is.

A jövő évi költségvetésről, melynek tárgyalása jelenleg is tart az országgyűlésben, Móring József Attila, Marcali és környéke országgyűlési képviselője adott rövid tájékoztatást. A politikus elmondta, hogy a 2020-as büdzsé ütésállóbbá teszi a magyar gazdaságot makroszinten, megerősíti a magyar családok helyzetét, megvédi a magyar gazdaság szereplőit és az adócsökkentésekkel jelentősen javítja a magyar vállalkozások fejlődési lehetőségeit.

Witzmann Mihály Siófok és térsége országgyűlési képviselője a Balaton parti turisztikai beruházások között megemlítette a kerékpárutak fejlesztését, a szállások és attrakciók bővítését, a strandfelújításokat, útépítéseket, a hajózás és a dél- balatoni vasútvonal fejlesztését. A politikus arról is szólt, hogy több éve folyamatosan rekord évet zár a balatoni turizmus, s hogy 2010 óta minden ágazat fejlődő pályán van, ellentétben a Gyurcsány kormány idejével, amikor többek között kórházakat, postákat zártak be, emelték a gáz és a villany árát, elvették a nyugdíjasok egyhavi járandóságát.

A sajtótájékoztató után tisztújítást tartott a Fidesz Somogy Megyei Választmánya. Két éves mandátumuk lejárta után megyei választmányi elnököt, alelnököket és az országos választmány delegáltjait szavazta meg a testület.

A tisztségviselőket egyhangú szavazattal választották meg. A voksolás eredményeképpen a megyei választmány elnöke ismét Gelencsér Attila lett, aki harmadik ciklusát kezdi meg elnökként.

Alelnököknek Kárpáti Lászlót, Móring József Attilát és Witzmann Mihályt választották. Az országos választmányban Mátrai Márta, Jankó Szabolcs, Mészáros Miklós és Kasza Géza képviseli Somogy megyét.

Címkék: elnökség, Witzmann, Móring, választmány, Szászfalvi, Fidesz, Gelencsér, politika