Hadházy Ákos szerint a választások és az ellenzék sorsa azon múlik, hogy megmozdulnak-e az emberek, kimennek-e az utcára, vagy csak a kormánypropagandából tájékozódnak, amely szerinte hazugságokra épül. A képviselő - provokálva televíziónkat - többször is trágár kifejezésekkel illusztrálta mondanivalóját.

 

A frissen alakult ellenzéki szervezet elnöke, Fejes István szerint az őszi választásoknak egy célja kell hogy legyen, leváltani a Fideszt. Mint mondta, azért fogtak össze az MSZP-vel, a Jobbikkal, a DK-val és az LMP-vel, mert nekik az emberek a fontosak és nem a jelenleg is zajló beruházások.

Fejes István úgy fogalmazott: a megállapodás megtörtént, ehhez várnak csatlakozókat is, akár a PSZP-t. Utóbbi képviselője, Kerepesi Tibor erre meglehetősen hevesen reagált.

Az egyesület elnöke szerint jelenleg két ellenzéki jelölő szervezet van a városban. Először tartalmi és csak utána kell a személyi kérdésekről megegyezni - jegyzte meg a PSZP-elnök Pintér Lóránd.

A politikusok beszámolóját hallgatva a közönség soraiban is egyre több indulatos vélemény fogalmazódott meg.

A PSZP-s Pintér Lóránd szerint lehetséges a koordinált indulás, így ugyanis lehet önálló listájuk és önálló polgármester-jelöltjük is a szervezetnek.

A Momentum képviselője ugyanakkor nem vett részt a rendezvényen.

Az ellenzéki összefogás tehát továbbra is káoszos.

Címkék: ellenzék, párt, jelölt, összefogás, választás, képviselő, politika, Kaposvár