- Kaposvár sok szempontból a Modern Városok Programnak a modell városa - ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön este a nagyobbik kormánypárt által szervezett lakossági fórumon mondta.

Gulyás Gergely hozzátette: Kaposvár az elsők között reagált a kormány fejlesztési felhívására, az itteni beruházások pedig amellett, hogy nagyívűek, jól átgondoltak.

null

- Jelentős források érkeznek ide, ezeket a város kiválóan használja fel és azt reméljük, hogy a következő években ez mindenki számára látható és kézzelfogható lesz. A kormány célja, hogy a megyei jogú városokban az életminőség egyértelműen és kézzel foghatóan javuljon. Úgy gondoljuk, hogy fontos egységek a megyei jogú városok, hiszen magas szintű gimnáziumi oktatás, egyetemi képzés, valamint magas színvonalon kulturális, színházi programok biztosítottak - nyilatkozta Kaposváron Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere pedig a 185 milliárd forintos Németh István Program fejlesztései mellett a közös értékekről, így a biztonságról is beszélt a résztvevőknek.

null

- Biztonság alatt nem csupán a migrációra gondolok, hanem a településen élők biztonságára: a közrendre és a köznyugalomra. Itt gondolok az alkotmánymódosításra, ami megtiltotta a közterületen történő életvitelszerű tartózkodást a hajléktalanok esetében - tette hozzá Kaposvár polgármestere.

A városlakók nyugalma, illetve a lakótelepi játszóterek rendeltetésszerű használata mellett Kaposvár szintén az elsők között szólalt fel néhány évvel ezelőtt. Október 15-e óta pedig országszerte az a tapasztalat, hogy a törvény szigorítása eddig mindenütt eredményel járt: nagyobb a rend a közterületeken.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a szigorítással egyidőben a kormány 300 millió forintból egy krízisalapot is létrehozott, amelyből a hajléktalanokat ellátó intézmények pályázhatnak bővítésekre.

Szita Károly azt is elmondta: Kaposváron van elég férőhely és a város a szociális munkások segítségével mindenkiről gondoskodik, aki erre rászorul és ezt a támogatást el is fogadja.

Címkék: gulyás gergely, fórum, politika, kaposvár