Az október másodikai népszavazást követően az Európai Bizottság nem úgy reagált a referendumra, mint ahogyan megítélésük szerint az kötelezettsége lett volna - mondta Szita Károly.

Éppen ezért egy levelet fogalmaztak meg, amelyben a Megyei Jogú Városok Szövetsége felhívta a figyelmet arra, hogy védjék meg Európa és Magyarország polgárait és vonják vissza a betelepítési kvótával kapcsolatos elképzeléseiket. A levelet a hazai településvezetők több mint háromnegyede, csaknem 2500-an aláírták, így támogatva a kezdeményezést. Szita Károly hozzátette, a polgármesterek által aláírt levelet személyesen néhány polgármester társával együtt akarja átadni Jean-Claude Junckernek, így időpontot kért tőle. A levél átadása mellett a véleményüket is el akarják mondani.

"Sajnos az európai politikusok jelentős része még ma sem ismeri fel a tömeges bevándorlásban rejlő veszélyeket, pedig ennek ordító jelei vannak, ha belegondolnak. Ordító jelei vannak, hisz látható, hogy az illegális határátlépés, a migráció sajnos együtt jár a bűnözéssel és együtt jár a terrorizmussal. Nekünk polgármesterek pedig egyértelmű a feladatunk, mégpedig az, hogy településeinken nyugalmat és biztonságot adjunk és ezt biztosítsuk" - mondta Szita Károly.

Címkék: károly, migráns, Szita, politika