A magyar családokra költené a kormány azt a pénzt, amit a migránsokra kellene fordítani, ha Magyarországra telepítenék őket - mondta ma Gelencsér Attila. Kaposvár országgyűlési képviselője egy kaposvári családnál tartott sajtótájékoztatóján elmondta: Brüsszel 50 ezer migránst akar hazánkba telepíteni, eltartásuk fejenként évente 4 és fél millió forintba kerülne az országnak.

A politikus hozzátette: a kormány inkább arra törekszik, hogy hazánkban még több gyermek szülessen és számukra is biztosítva legyen napjaink szociális, illetve családtámogatási rendszere. Ehhez pedig az október másodikai népszavazásnak is sikeresnek kell lennie.

"Brüsszel és a Nyuga-európai országok a migránsokra költenek, elképesztő euró milliárdokat. A magyar kormány pedig a családokra szeretne költeni, ahogy ezt tette eddig is. 2010-ben egy drámai termékenységi rátát örököltünk, ami történelmi tapasztalatok alapján visszafordíthatatlan. Mára elérkeztünk oda, hogy 1,43-es termékenységi rátával megindult valami. " - tette hozzá Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő.

Címkék: bevándorlás, Brüsszel, Gelencsér Attila, migráns, politika