Kirabolt szórakozóhely, feltört autó. A rendőrség a város által 215 millió forintból felszerelt 155 térfigyelő kamera segítségével fogta el ezeknek a bűntényeknek az elkövetőit.

A kaposvári rendőrkapitányság vezetője a közgyűlésen számolt be az eredményekről. Mint mondta, a kamerák nagy segítségükre vannak abban, hogy biztonságosabbá vált a város.

- Kiszorulnak a cselekmények a térvédelmi rendszerrel védett területről. Sokkal kevesebb cselekmény történik azokon a területeken, ahol közismert. Felhívjuk az emberek figyelmét arra, hogy működnek a kamerák, hogy látunk velük és ezért eleve nem követik el azokat a cselekményeket, amiket esetleg korábban elkövettek - tette hozzá dr. Heffer Attila, kapitányságvezető.

76 településen láttak el tavaly mentő, illetve tűzvédelmi feladatokat.a kaposvári tűzoltók. A városi parancsnok szerint csökkent a tüzesetek és a műszaki mentések száma csökkent, de még mindig sok az avar és erdőtűz, ezekre kiemelten figyelnek idén is.

A közgyűlésen döntöttek még a Bereczk Sándor IV. programról, amelyben 1,2 milliárd forint értékben újítanak fel újabb utakat és járdákat. Az idei nagyrendezvényeket pedig 107 millió forinttal támogatja a város, amelyből 13 lesz idén és ingyen parkolhatnak ezentúl Kaposváron a zöld rendszámú elektromos autók.

A testület néhány beruházás kapcsán döntött a az építési szabályzat módosításáról is. Így megteremtik egy kerékpárút építésének lehetőségét a Videoton Ipari Park környékén, szálláshely építésre alkalmas területet jelölnek ki a Desedán, a Fejedelem utcában szakember lakások épülhetnek, valamint kijelölték a leendő versenyuszoda és az új sportcsarnok helyét is.

Címkék: közgyűlés, 2016, február, politika, Kaposvár