A költségvetés tárgyalását visszatekintéssel kezdte Kaposvár polgármestere. Szita Károly a tömegközlekedés járműparkjának megújítását említette, illetve azt, hogy 12 éve nem volt ilyen alacsony az álláskeresők száma a városban mint napjainkban. Már csak 1900-an keresnek munkát.

Az idei évet tekintve elmondta: a 12 és fél milliárd forintos költségvetés mellett elkezdődnek az uniós programok pályázatainak előkészítései. A területi operatív programok 70 százalékára őszre támogatási szerződést akar kötni Kaposvár.

null

A 120 milliárd forint összértékű Modern Városok programon belül pedig február elejére kijönnek az első kiírások.

- Idén készítjük elő azokat a pályázatainkat, amelyek biztosítják számunkra - részben a kormánynak, részben pedig az Európai Uniónak köszönhetően - azokat a forrásokat, amelyben folytatjuk azt a városépítést, amelynek a vége, hogy mindenki dolgozhasson, aki akar. folytatjuk azt a városépítést, amelyben mindent megkaphatnak a kaposváriak, amit a fejlettebb Nyugat-európai országban élő már most megkapnak i - tette hozzá Szita Károly.

null

Idén befejeződik a Németh István fasor felújítása és elkezdődik a kórház déli tömbjének hasznosítása. 5 milliárd forint értékben uniós pályázatból tervezik megújítani és bővíteni a város távhőrendszerét. Emellett a szennyvíztelep teljes átalakítása is tervben van. Ez utóbbi esetében a szennyvíziszapból biogázt állítanának elő.

Megújul a Kaposvári élelmiszer-védjegy program, folytatódik a gyógynövény gyűjtési és zöldségtermesztési program, valamint a közfoglalkoztatás is, de szerkezeti átalakítással, hogy hatékonyabban működjön.

null

A város költségvetését 15 igen, két Jobbikos nem és egy MSZP-s tartózkodással fogadta el a képviselőtestület.

Címkék: továbbfejlődés, január, közgyűlés, 2016, politika, Kaposvár