Ma reggel a kaposvári nagypiacnál gyűjtötték az aláírásokat a kötelező betelepítési kvóta ellen. Az Európai Bizottság döntése szerint évente 15 ezer ember érkezne Magyarországra. Ez a szám többszörösére nőne a családegyesítéssel.

- Ezt nem lehet kikerülni, ez természetes, hogy az én nemzetem, az én hazám az első. Mindenkit támogatok, de megvan, hogy milyen szinten és meddig. - mondta Fenyő Árpádné.

A számítások szerint Somogyba rövid idő alatt egy kaposfürednyi ember érkezne. A petíciót Szita Károly polgármester is aláírta.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere is támogatta a petíciót aláírásával.
Szita Károly, Kaposvár polgármestere is támogatta a petíciót aláírásával.

- Számomra a kaposváriak biztonsága, a mi biztonságunk az első és ahhoz, hogy továbbra is nyugodt, dinamikus fejlődés legyen a városban, ahhoz nyugalom kell. És akkor, amikor ide telepítenek embereket Kaposvárra, a kötelező betelepítési kvóta ezt nem fogja biztosítani. - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Gelencsér Attila országgyűlési képviselő korábban elmondta, szerinte a betelepítési kvóta jogszerűtlen, ésszerűtlen és veszélyes, ezért kezdeményezték az aláírásgyűjtési akciót.

Címkék: menekültek, petíció, kvóta, aláírás, Szita Károly, politika