Több várostörténeti pillanat is történt Kaposváron az elmúlt két hónapban. Egyebek mellett elkészült az új hulladéklerakótelep, ahol szinte teljesen feldolgozzák a város szemetét. 122 milliárd forint értékben Orbán Viktor miniszterelnökkel írt alá szerződést a polgármester, amely a Modern Városok program része. Valamint 40 új gázüzemű autóbuszt vásárolt a megyeszékhely.

Döntöttek a képviselők abban is, hogy jövőre sem a helyi adók, sem pedig a közszolgáltatási díjak nem emelkednek.

- Gyakorlatilag ugyanaz az adómérték, mint a tavalyi évben. Úgy magánszemélyek kommunális adója, mind a telek, építményadó, az iparűzési adó úgyszíntén. A háziorvosokat érinti az ipraűzésiadó a kedvezményt illetően, hogyha az adóévben, ha a 20 millió forintot nem haladja meg az adóalapjuk abban az esetben ők, a vállalkozó háziorvosok mentességben részesülhetnek - mondta Farkas Edit, Kaposvár aljegyzője.

Újabb fizetőparkolókat jelölnek ki a belvárosban. Leginkább a Bajcsy-Zsilinszky, a Németh István fasor, a Damjanich, Kossth és Szent Imre utcákban lesz változás, valamint a Domus környékét is fizetőssé teszik jövő áprilistól.

Szita Károly polgármester a közgyűlés tagjai előtt köszönte meg Kéki Zoltán 25 éves munkáját. A rendszerváltozás óta a városházát vezető és az önkormányzat munkáját segítő címzetes főjegyző nyugállományba vonul

- A következő években fantasztikus, szép lehetőségek vannak a város előtt. Én azt kívánom önöknek, valamennyi képviselőnek és a képviselőkön keresztül a kaposváriaknak is, hogy sikeresek legyenek, hisz hogyha ezek a fejlesztések megvalósulnak, akkor Kaposvár óriásit fog fejlődni - válaszolta Kéki Zoltán címzetes főjegyző.

A mai képviselő-testületi ülésen már bemutatták Kéki Zoltán utódját. A jegyzői posztra pályázatot írtak ki, amelyre egy jelentkező volt. Csillag Gábor korábban a kormányhivatalnál dolgozott. Január elsejétől ő lesz a megyeszékhely jegyzője.

Címkék: közgyűlés, november, 2015, politika, Kaposvár